Neprātīgā saprāta balss -
Jūlijs 17., 2018
16:40
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atvaļinājums beidzies tieši tad, kad karstuma vilnis sasniedzis Latviju. Bet bija labi arī tāpat. Trakā dziesmu svētku nedēļa pagājusi svētku dalībnieka atbalsta personas lomā un nogurums tāds pats kā pašam piedaloties.
Par spīti dažādām pēdējā brīža tehniskajām ķibelēm sanāca paceļot arī pa Somiju. Skaista zeme, ar diezgan mežonīgu dabu un klintīm. Domāšanas un sakārtotības ziņā pilnīga Eiropa, bet ne tik radikāls variants kā Zviedrija. Patika, ka somi prot laiski atpūsties un baudīt dzīvi ne sliktāk kā d-eiropieši, bet dara to ļoti pārdomāti un neuzbāzīgi. Īsās ziemeļu vasaras priekšrocība ir tā, ka tās pavadīšana tiek rūpīgi plānota un izbaudīta.
Protams, cenas liek noelsties, bet tam bijām gatavojušies. Līdzi bija paņemts gan ēdamais, gan arī šmiga un pašā Somijā izņemot nakšņošanu maksāt vajadzēja par saldējumiem (diezgan daudziem) un vienreiz degvielas uzpildi. Nu labi, dažus somu aliņus arī vajadzēja pagaršot par spīti cenai. Jāsaka gan, ka pilno ceļojuma grāmatvedību vēl neesam sarēķinājuši.

Tags:

(1Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
From:[info]mansgan
Date:17. Jūlijs 2018 - 17:31
(Link)
hmm, pirms nu jau padaudz gadiem Somijā alus nebūt nebija dārgs. Tagad paskatījos alko.fi. ak jel, ko viņi ir sadarījuši. Nu jau Zviedrijā ir lētāk, tur bundžu 0,5 var jau par 1,15 dabūt.
Powered by Sviesta Ciba