Neprātīgā saprāta balss -
Jūnijs 19., 2018
15:45
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viens no maniem mīļākajiem mūziķiem jau vairākus gadus ir čalis no Maskavas ar skatuves vārdu ''Senmuth''. Ik pa laikam paskatos ko šis ir jaunu saražojis. Tas ir multinstrumentālists ar fenomenālu radošo enerģiju, kas jau vairāk kā 10 gadus katru gadu izdod vairākus albumus (laikam gan tikai elektroniski) un tie visi ir bez maksas lejupielādējami viņa mājas lapā. Ar spēcīgu noslieci uz vēsturi, visādām senām civilizācijām un reliģijām viņa mūzika ir ļoti tematiski dažāda. Albumi ir konceptuāli, parasti veltīti kādai konkrētai civilizācijai vai filozofiskai problēmai. Visvairāk viņu interesē senā Ēgipte, bet ir arī Persija, senā Indija, Japāna un pat D-Amerikas senās civilizācijas, kosmoss un metafizika.
Muzikāli tur ir tikpat liels sajaukums, lai gan pamatā tur apvienoti divi virzieni - metāls un industriālā mūzika kuru proporcijas katrā albumā atšķiras. Ir arī tīri elektroniski, ambienti albumi un ir arī kartīgas ģitāras. Retu reizi parādās arī vokāls.
Man vispār negribētos viņu ielikt kādā konkrētā plauktiņā, bet ja nu tomēr tad tā ir eksperimentālā mūzika šī vārda vistiešākajā nozīmē. Viņš eksperimentē nemitīgi, pat viena albuma ietvaros.
Ir daudzas grupas kuras ar laiku sāk skanēt vienādi, nespējot ienest kaut ko jaunu savā skanējumā kļūst garlaicīgas. Šeit katrs albums ir pilnīgi savādāks.

Diezgan daudz no viņa var paklausīties šeit (diskogrāfija gan ir nepilnīga):https://senmuth.bandcamp.com/music
Viņa mājas lapā kurā tad gan ir viss jau kopš 2004. gada:http://www.senmuth.com/

Mūzika: Senmuth - Giza cave system
Tags:

(Iespļauj dvēselē)

Powered by Sviesta Ciba