Neprātīgā saprāta balss -
Aprīlis 16., 2018
14:36
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Darbā spriedām, ka nupat ir sācies muižu pirkšanas otrais vilnis. Turklāt galvenie pircēji tagad ir nevis nez kādi biezie vai īpašumu attīstītāji, bet drusku ''traki'' manas paaudzes cilvēki, kuri galvenokārt paļaujas uz savu entuziasmu, enerģiju un visādu projektu rakstīšanu. Vēl interesantāk ir tas, ka visas labās muižas ir izpirkuši jau pirmās kategorijas pircēji un šie jaunie sākuši pirkt pat graustu un pusgraustu stāvoklī esošas ēkas kam racionāli domājuši cilvēki met līkumu lielo ieguldījumu/apgrūtinājumu dēļ.
Manas pieredzējušās un ciniskās kolēģes uz šiem entuziastiem skatās diezgan šķībi un ar lielu neticību, bet var viņas saprast, jo gan 90. gados, gan ''treknajos gados'' ir pietiekoši sastapušās ar visādiem makaronu karinātājiem un gaisa piļu arhitektiem.
Man gan tomēr gribas ticēt cilvēkiem, vēl jo vairāk saviem vienaudžiem, jo esmu saticis diezgan daudz tādus, kas ar milzīgu enerģiju un mērķtiecību ir sasnieguši vairāk nekā dažs labs naudasmaiss ar dārgu biznesa plānu.

Tags:

(2Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:17. Aprīlis 2018 - 12:12
(Link)
Būvvalde un pēc būvinspektora apmeklējuma pacelts nekustamā nodoklis graustam mēdz labo gribu līdz ar asfaltu nolīdzināt pirms vēl uzzini arhitekta, inženieru un būvnieku ciparus. Tas manas pieredzes viedoklis, ir tāds arī labās domās balstīts.
From:[info]windrider
Date:18. Aprīlis 2018 - 09:15
(Link)
Nu jā, NIN ir diezgan efektīvs koks ar diviem galiem. No vienas puses tas ir tēmēts pret tiem gudriniekiem, kas sapērkas vecas mājas un gaida, kad viņas sabruks, lai varētu celt ko jaunu vai vienkārši pārdot zemi par dārgāku ciparu. No otras puses reizēm dabū ciest arī manis minētie entuziasti, kas tikko nopirkuši graustu un uzreiz dabū paaugstinātu nodokli. Te gan parasti nepieciešams pastiprināti komunicēt ar būvvaldi, jo ja viņi redz, ka pircējam ir nopietni nolūki, tad parasti pietiek tikai ar pašu neatliekamāko darbu veikšanu, lai nodokli pārskatītu.
Powered by Sviesta Ciba