"Tieši tāpēc, morāles principu ignorēšanas dēļ, visticamāk ir tapis tāds plāns, kas lielākajā daļā cilvēku rada iespaidu, tēlaini runājot, ka taupības dēļ tiek izslēgta gaisma tuneļa galā. Un tieši tāpēc krīzes rezultāts, neticības, nevis ekonomiskās nespējas dēļ, var būt nevis krīze ar sekojošu augšupeju V ai U, bet krīze L formā – ar ilgstošu stagnāciju, vai ar ļoti lēnu augšupeju. Ja sabiedrības vairākums grib citu versiju, tad, acīmredzot, vienīgais ceļš ir meklēt citas, aktīvākas, netradicionālas, bet, varbūt, ietekmīgākas demokrātijas formas." Domburs.
Man šķiet, ka pie šī varētu pievilkt pantu par "aicinājumu uz valsts iekārtas vardarbīgu maiņu". Tb, diez vai kādu tas diži vairs pārsteigtu.

Nu jau man šķiet, ka tur augšā notiekošais būtu ārkārtīgi smieklīgi (un tā tas arī ir), ja vien tas neiespaidotu mūs visus. Bet dīvainā kārtā, šķiet, pēc abiem izgāztajiem referendumiem, tautai ir uznācis pofigisms, kā to varēja sagaidīt. Pirms gada varējām savākties sliktā laikā, lai aizstāvētu vienu KNAB vadītāju. Bet tagad ekonomika ir , un valdība tikko palielināja nodokļus un samazināja algas, kas it kā būtu daudz tuvāk un sāpīgāk cilvēkiem kā viens KNAB vadītājs. Tomēr vienīgais, kas liecina par tautas neapmierinātību, ir vārīšanās portālu komentāros un jociņu stāstīšana ar Godmani un slakteri galvenajās lomās. Un ja godīgi, es to saprotu. Everything gets old after repeating a couple of times. And even the stubborn after a couple of failures realise the futility of any action. Sad, but so true and natural.

Comments

Ko Tu iesaki? Palielināt algas, samazināt nodokļus un dzīvot uz ārējā parāda, kamēr ir kāds, kas dod? Un pēc tam droši vien mēs varam pasludināt bankrotu un cerēt, ka kāds mūs adoptēs.
Nu, patēriņš pašlaik krītas un bezdarbs pieaug. Maksāt bezdarbnieku armijai pabalstus, jo tavi nodokļi ir nokāvuši visu ekonomiku (nobremzējot patēriņu) arī nav diez ko lēti.
Bet es vairāk domāju to, ka šie paši cilvēki šo putru ievārīja un manuprāt slakterim sen vajadzēja atkāpties no sava amata. He is a disgrace.

March 2010

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Powered by Sviesta Ciba