Vīpsnas Kakts - 23. Janvāris 2020

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 23., 2020


15:42 - pirmklasnieks
Vecākais dēls šogad sāks iet skolā.
Tikai jautājums, kurā skolā.
Kad pārvācāmies uz Ventspili, man pat prātā neienāca, kāds vispārējais hajs pilsētā notiek šajā sakarā.
Domāju - laidīšu tuvākajā vidusskolā, kas ir arī skola, kuru pabeidzu es. No mūsu mājām līdz skolai var aiziet kādās 7 minūtēs, šķērsojot divas ielas.
Bet izrādās, nemaz nav tik vienkārši.
Visu laiku bija tā, ka Centra sākumskola bija tā visiekārojamākā skola, jo no tās bērni tika pārcelti uz 1.ģimnāziju. Nu tad saprotiet, ģimnāzija, tas ir tik kruti, visi grib mācīties ģimnāzijā. Un es biju dzirdējusi (kā man likās) leģendas, ka vecāki (omītes, opīši) sāk stāvēt rindā jau naktī, lai bērni tiktu šajā prestižajā skolā. Man tas likās smieklīgi. Nopietni, nu kas tā par stāvēšanu rindā? Tā kā pieteikties var arī elektroniski (un pieteikumu pieņemšana notiek tā - viens no dzīvās rindas, viens no tiem, kas saņemti e-pastā februāra pirmajā darbadienā plkst 8:00 - agrāk atsūtītie nav derīgi) - atceros, man kāds stāstīja, ka brāļa draugs bija izdomājis kādu veidu, lai e-pasts trāpītu pirmajos, bet bez rezultātiem.
Izrādās, ka ģimnāzija samērā nesen ieviesusi sistēmu, ka visi Centra sākumskolas beidzēji neiekļūst ģimnāzijā, bet tikai tie, kuriem ir labas sekmes. Attiecīgi Centra sākumskola vairs nemaz nav tik iekārojama, bet pēkšņi populārākā kļuvusi manis noskatītā - visparastākā 4.vsk. Tad nu cilvēki stāv rindā DIENĀM, lai tikai tiktu.
Vakar bija pirmklasnieku vecāku informatīvais pasākums, kurā es sapratu - iespēja, ka mans bērns ies 4.vsk, ir ļoti niecīga. Uz pasākumu bija ieradušies kādi 80 vecāki. Klases būs divas, katrā maz 26 bērni, un viena klase būtībā jau ir pilna ar tiem, kuri iet "ar prioritāti" - kas gājuši sagatavošanā skolā, vai brāļi/māsas. Attiecīgi pirmie 13 no dzīvās rindas un 13 no elektroniski pieteiktajiem (ā, un atceraties, vajag ar elektronisko parakstu n'stuff).
Nākamā tuvākā mūsu mājām (ģeogrāfiski) ir tā pati Centra sākumskola. Bet skaidrs jau, ka divās vietās vienlaicīgi atrasties es nemāku, bet pieteikt bērnu skolā drīkst tikai vecāki (un mans vīrs ir prom). Lai pieteiktu omīte, vajag notariāli apstiprinātu pilnvaru. BET! Pagājušajā gadā Centra sākumskolā pirmajā klasē bija pāris brīvas vietas pat pēc februāra.
Nākamā tuvākā mūsu mājām ir 2.pamatskola, kas būtībā ir sliktākā pilsētas pamatskola. Nopietni, no personāla un vecākiem - neesmu dzirdējusi nevienu labu atsauksmi. Līmenis ļoti zems. Un es nevaru iedomāties, ka mans gudrītis man būtu jāsūta tik sūdīgā skolā. Nopietni, viņš patiešām ir diezgan advancēts savam vecumam, viņa lasītprasme atbilst trešklasniekam, un matemātikā man pat nav ne jausmas - pirmklasniekiem prasība ir saskaitīt un atņemt pirmā desmita ietvaros, bet viņš galvā diezgan brīvi saskaita un atņem tūkstotī. Ā, un viņš nesen saprata, kā saskaitīt un atņemt negatīvos ciparus.
Nākamā pamatskola ir (kājām ejot) 30 minūšu attālumā (bērns tātad iet savas 40). Tajā pamatskolā mana mamma nostrādāja 20 gadus, un viņa uzskata, ka arī tā skola nav labs variants.
Un es esmu vnk izmisumā.
ES negribu piedalīties tajā farsā ar stāvēšanu rindā diennaktīm (nopietni, nu kā?), man liekas, ka tādējādi es tikai atbalstīšu šo nenormālo sistēmu. Es varu nākamās nedēļas laikā kaut kā apgūt to elektronisko parakstīšanu, jānopērk id karšu lasītājs un kas vēl ne. Bet pieteikties elektroniski - nu tā ir tāda loterija, manuprāt. Trāpīt tajos pirmajos 13. Kā es varu sasinhronizēt laiku ar skolas lietvedes datoru, lai neatsūtītu par agru, m?
Nē, nopietni, vai vispār kādā citā pilsētā arī tā ir?

(17 izteicās | m?)


Iepriekšējā diena [Arhivētais] Nākošā diena

> Go to Top
Sviesta Ciba