Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead - January 21st, 2014

Jan. 21st, 2014 08:09 am

nepatīkami un likumsakarīgi, ka vārds "sievišķīgs" izraisa tādas asociācijas, ka, lasot teikumu "notiks trīs sievišķīgu un daudzsološu latviešu režisoru īsfilmu pirmizrādes", nodrebinos. tiesa, tur tas vārds arī iemaukts tādā "ja sievietes, tātad sievišķīgs" noskaņā, bet tik un tā pretīgi.

interesanti, kad mēs sagaidīsim to brīdi, kad "vīrišķīgs" nozīmēs, ka čalis taisījis?

un pats šausmīgākais, esmu pārliecināta, ka čaļi nemaz tā neteiktu, "trauslā sievišķība" ir sieviešu žurnālu, sieviešu tātad, izdomājums. man, piemēram, vārds "maucīgs" šķiet daudz simpātiskāks par "sievišķīgs". katrā ziņā mazāk aizvainojošs jebkuram no dzimumiem.

that said, iešu pieņemt kādu organizatorisku, tātad vīrišķīgu, sagatavošanās lēmumu. "kuras no četrām vakar iegādātajām zeķubiksēm manam filmprezentācijas garastāvoklim piestāvētu vislabāk?"

1 comment - Leave a comment

Jan. 21st, 2014 11:54 am

es esmu vienīgā, kas nav džinsos. tas nodod, ka esmu vecāka. vai baisi ārišķīga, nezinu. bet man liekas, ka šādas lietas prasa mazdrusku pucēšanos, galu galā. izlaiduma nekāda man nebūs, kādēļ lai es nebūtu smukiņš? varbūt drusku pa smukiņu, tas ir, drusku pa saģērbušos. bet es mūžīgi esmu drusciņ saģērbusies uz lietām, kas man svarīgas.

Leave a comment

Back a Day - Forward a Day