doing science

Aug. 16th, 2009 | 10:31 pm

"In creative work, copywriting skills are vital. Art attracts but COPY SELLS."

Link | Leave a comment | Add to Memories


Ai, es taču 3 filmas pa brīvdienām noskatījos:

Aug. 16th, 2009 | 11:39 pm

1) Ice Age 3. daļa - fucking good! Negribas salīdzināt ar iepriekšējām daļām, kura no tā visām krutāka, jo uztvēru to kā atsevišķu filmu. Lai gan animācijas žanrs nav mans mīļākais, kāda starpība uz ko blenzt - uz Džoniju Depu vai multeni?! Priecē stāsta vienkāršība - zvēruļi sajūtas vainīgi, ka pametuši pastulbu draugu, kas šobrīd atrodas briesmās, un, lai mazinātu savu vainas apziņu, visi metas viņu glābt. Vairākkārtīgi filmā parādās vāvere ar savu zīli - te gaidāms pārsteigums! Beigas, protams, laimīgas.
2) Easy Virtue - britu puisis apprec amerikāņu sacīkšu braucēju un atved pie vecākiem - zvērinātiem britiem. Stāsts par to, ka cilvēkus nevar mainīt - tu vai nu spēj, vai nespēj pieņemt tādus, kādi viņi ir. Brīdī, kad amerikānietei piereibjas izlikties par to, kas viņa nav, filma kļūst pavisam nebaudāma. Angļi ar saviem līdz absurdam bezjēdzīgajiem paradumiem ir daudz interesantāki nekā kaut kāda blonda amerikāniete, kuras atrašanās šajā muižā ir gluži vai nejaušība - ai, apprecēju šito jauno džēku, tāpēc ka, atšķirībā no iepriekšējā vīra, viņš ir jauns un smuks. Atsevišķi momenti ir grodi un daudzsološi, bet tie diemžēl nav saistīti ar filmas galveno varoni. K. Skotas Tomases un K. Fērta ģimenes drāma ir daudz interesantāka: ar to, kā sieva savu vīru savākusi no franču bordeļa, kā viņa centusies noturēt dzimtas īpašumus, bet tagad viss ir sabrucis, un kā vīrs ir te palicis mēbeles statusā, jo izvēlējies mazāk riskanto, bet bezjēdzīgāko ceļu. Šī sižeta līnija pelna daudz lielāku līdzpārdzīvojumu nekā jaunā pāra pilnīgi absurdās sarunas par 'mīli mani vairāk'!
3) Two Lowers - nē, nu ... romantiska filma. Stāsts par nepareizu iemīlēšanos, kuram it kā vajadzētu raudāt līdzi. Un tomēr. Nē. Var jau būt, ka viss stāsta skarbums slēpjas faktā, ka filmas galvenā varoņa dzīvi līdz šim ir noteikuši vecāki, bet beidzot viņš savā dzīvē ir sadūšojies uz patstāvīgu lēmumu - izvēlējies sev meiteni (kuru nevar dabūt), parakstījies uz avantūru, bet tas izgāžas, un tāpēc mums vajadzētu ķert pēc puņķulupatas. Nezinu, man kaut kā roka necēlās. Filmas beigas diemžēl neliecina, ka šī izputējusī mīlestība bija 'būt vai nebūt' kategorijā.

Link | Leave a comment {3} | Add to Memories