pamanījos pārspļaut sākotnējās ieceres un sagadīšanās pēc sanākuši nejaukākie cepumi kādi līdz šim ēsti.
vajadzēs:
100ml baltā cukura
bišku vairāk Demeraras brūnā cukura
220g labi pakusuša sviesta, derēs arī cepamais margarīns
2 olas
bišku vaniļas cukuru, kād` šķipsniņ būs gana
vēl mazāk, bet tomēr - sāli
tējkaroti cepamā pulvera [a moš vairāk - nezinu, nemāku lāgā likt]
2011. gada 18. aprīļa pievienotās vērtības:
saujas divas saldētu aveņu [derēs arī citas ogas]
šoko. jo vairāk, jo labāk. ieliku kādus 100g, pirms tam sasmalcinot
kā arī izdomāju piešaut klāt auzu pārslas. par pievienoto daudzumu nezinu, uz dullo šāvu
darba gaita:
1) visupirms saputo cukuru ar labi pakusušo sviestu. drīkst putot dūšīgi, cik vien pacietība atļauj. pēc brīsniņ sit klāt olas un turpina kulšanu.
[ap šo brīdi drīkst ieslēgt cepeškrāsni, lai silst uz 190 grādiem pa Celsijam]
2) iesijā miltus, cepamo pulveri, bet tālākajos jaukšanas darbos nebūtu labi iesaistīt mikseri. ar ķepiņām glaunāk.
3) finālā pievieno pievienotās vērtības un no mīklas veido lodītes apmēram 3cm diametrā, ne lielākas.
4) lodītes kārto uz plāts. ja ievēro minētos daudzumus, cepumiem nevajadzētu aizrautīgi izplūst, tālab var diezgan daudz sablīvēt vienkopus.
5) cep kādas 11, 12 minūtes. virspuse vēl būs tīri mīksta un, visticamākais, ogu krāsā, bet apakšai gan jābūt brūnai.
ij visa māksla!
piezīmes:
* nemainīgie daudzumi ir olas, milti, sviests. ar pārējo drīkst variēt pa savai gaumei.
** arī ar pievienotajām vērtībām var visvisādi izspēlēties. mēģināju ar upenēm, dzērvenēm, mandelēm, balto šokolādi, kokosiem, bet šis te variants ar piparmētru šoko, avenēm un auzu pārslām liekas pats-pats-nejaukākais. :)
otrais krutākais ir žāvētu dzērveņu un mandeļu salikums.
vēl esmu droša, ka superlabas lietas sanāktu no pekanriekstiem, bet tie tik dārgi, ka nu... jā. kādreiz. :D
*** ogas jāizņem no saldētavas un jāpārlej ar karstu ūdeni. pēc brīža jāizkāš un gatavs - var pievienot mīklai.
**** mīkla ķēpīga, bet, lai tā neliptu pie plaukstām, ieteicams rokas ik pa brīdim apmērcēt siltā ūdenī.
4 koments | līv a koment