tas ir absurds

June 16th, 2011

10:27 am - Like

Runājot par manabalss.lv, pirms padoties bara aicinājumam, nolēmu noskaidrot, kā tad tas strādā, tāpēc aizsūtīju epastu un pajautāju.
Kā jau gaidīju, saņēmu atbildi, ka, savācot to konkrēto klikšķu skaitu un vairāk, protams, ka Saeima nav spiesta ieviest konkrēto iniciatīvu. Tas nozīmē, ka, piemēram, 10000 (vai vairāk) autorizēsies caur tām savām bankām un piereģistrēs savu balsi, savukārt Saeimas locekļi uzliks ignore. Paziņos, ka 10000 iedzīvotāju ir pārāk maza daļa no sabiedrības, lai šādu viedokli ņemtu vērā. Es domāju, ka viņi ņemtu vērā tikai ķieģeli logā. Savas mašīnas, mājas logā.
Es uzskatu, ka vienīgie divi līdzekļi ir piedalīšanās vēlēšanās un savu, piemēram, vecvecāku, vecāku, māsu, brāļu apgaismošana jautājumā, par ko noteikti nebalsot un kāpēc. Vai arī - kādas ir iespējas balsojot (svītrošana, plusi, balss nodošana, lai palielinātu nobalsojušo skaitu, utt.).
manabalss.lv kā iniciatīva ir forša, bet kā instruments, lai kaut ko ietekmētu - diez vai.
Upd. Nu un vēl trešais līdzeklis - partijas dibināšana. Ja vien šo partiju dibina ar mērķi gūt rezultātus (Latvijas labā) ilgtermiņā nevis tuvākajās vēlēšanās.

Upd. 2. OK, no otras puses, es arī nevēlos būt konservatīva un skeptiska kā daudzi mūsu tautas pārstāvji, un uz manabalss.lv var raudzīties arī tā, kā uz to raugās mans priekšnieks - respektīvi, viņš piekrīt, ka 10 tūkst. noklikšķinājušo nav nekas, taču 50 un vairāk K jau ir paliels potenciālo vēlētāju skaits, uz ko kāda partija varētu sākt atstāt iespaidu atbalstot kādu no iniciatīvām, lai pēc tam censtos savākt viņu balsis apelējot pie tā, ka vēlētājs taču tika sadzirdēts un ņemts pierē. BET - ja nu šī partija ir ZZS?
Tags:
Powered by Sviesta Ciba