MēS vIsI mIrSiM! -
May 26th, 2009
10:57 am

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jāāāā... wot, iedomājos - kāda dzīve bijuse tirgotājam aizvēsturiskos laikos: saplūc pilnu klēpi augļu un ej meklēt kādu, kam garšo āboli un kuram ir kas vērtīgs. Ja tas otrs ir pietiekami stulbs, viņš atdod savu mantu pret pāris āboliem bez kaulēšanās. Ja nē, šamam ir jāiestāsta, ka āboli ir sasodīti veselīgi un apveltīti nez cik vērtīgām īpašībām. Vēlams, pāris vārdos, a to muldētājs pa ausi var dabūt. ;))
Viduslaikos jau bija sarežģītāk, jo nācās sīki un smalki aprakstīt visus piedzīvojumus no Ķīnas līdz Venēcijai un tālāk līdz Rēzeknei izstāstīt, lai pārliecinātu pircēju atstāt veselu bagātību par pāris piparu graudiņiem.
A mūsdienās, man šķiet, atgriežamies pie pirmatnējās kopienas tirdzniecības modeļa: pāris bezsakarīgu vārdu kombinācijā ar sintētiskas žļurgas nosaukumu tiek uzskatīti par iedarbīgu reklāmu. ;))
Baidos, ka tālākā reklāmas evolūcija novedīs pie brutālas laupīšanas: pārdevējs piekaus pircēju, lai pārliecinātu, ka viņa tirgotais draņķis ir labāks kā blakus tirgoņa piedāvājums un, apmierināti grudzinot, iekasēs naudu. :P

Current Mood: ironisks

(2 comments | Leave a comment)

Comments
 
From:[info]lauminja
Date:May 26th, 2009 - 11:59 am
(Link)
Toreiz sūdc arī reāli izskatījās pēc sūda.
Mūsdienās jebkuram sūdam var piešķirt kādu garšu vien grib un iepakot žilbinošā iepakojumā.
Bet principā.. iekšā ir tas pats vecais labais sūdc :>
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:May 26th, 2009 - 12:29 pm
(Link)
Tikai labi sapervēts, lai ilgāk uzglabātos svaigs. :D
Powered by Sviesta Ciba