MēS vIsI mIrSiM! - Post a comment
( Read Comments )
TimeText
02:05 pm

[info]mamuts

[Link]

Joptvaimaķ!...
Iedzīvotāju uzmundrināšanai Krievijā nodibināta "šņabja ministrija"

Maskava, 22.janv., LETA--AFP. Finanšu krīzes laikā, kad tiek samazināts darba vietu skaits un slīd uz leju ekonomiskā izaugsme, Krievijas iedzīvotāji beidzot saņēmuši labu ziņu.

Jaunā valsts alkohola aģentūra, kuru prese ironiski jau nodēvējusi par ''šņabja ministriju'', ierosina samazināt nodokļus degvīnam, lai padarītu valsts nacionālo dzērienu pieejamāku, ziņo laikraksts ''Izvestija''.

Bijušais valsts alkohola monopoluzņēmuma ''Rosspirtprom'' vadītājs Igors Čujans iecelts par jaunās Federālās alkohola tirgus regulēšanas aģentūras - saīsināti ''Rosalkogoļ'' - vadītāju.

Neminot avotus, laikraksts norāda, ka viņš ierosina samazināt nodokli vienam litram tīrā alkohola no pašreizējiem 190,80 rubļiem (3,15 latiem) līdz 100 rubļiem (1,65 latiem).

Tas nozīmētu, ka nodoklis puslitram degvīna no pašreizējiem 38 rubļiem (63 santīmiem) tiktu samazināts līdz aptuveni 20 rubļiem (33 santīmiem).

Šis priekšlikums būtu viens no ''Rosalkogoļ'' pasākumiem pret vērienīgo kontrabandas alkohola tirdzniecību. Šobrīd, kā raksta ''Izvestija'', katra trešā Krievijā pārdotā degvīna pudele ir viltojums.

Viltotā alkohola pārdošana izraisa nopietnas ekonomiskās sekas ne vien ražotājiem, bet arī Krievijas iedzīvotāju veselībai, jo desmitiem cilvēku katru gadu mirst no viltota degvīna lietošanas.

Kā teikts dažās mediju ziņās, Krievijas iedzīvotāji ekonomiskās krīzes laikā mazāk lieto pirkto degvīnu, bet vairāk dzer pašbrūvēto alkoholu jeb kandžu.

''Izvestija'' norāda, ka Čujans šogad varētu arī noteikt minimālo degvīna cenu aptuveni 95-100 rubļu (1,57-1,65 latu) apmērā, lai Krievijas iedzīvotāji nepirktu bīstamo lēto spirtu.
Sitiet bodniekus, tur takš sanāk gigantiska peļņa!!!
Reply:
 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba