MēS vIsI mIrSiM! - July 31st, 2009

July 31st, 2009

July 31st, 2009
10:38 pm

[Link]

Shodien braucaam ar milzu Chevrolet dzhipu un iistu islandieti pie stuures - muusu tuudalinjiem buutu, ko pamaciities no islandieshiem, kuriem biezhi vien dzhips nav vis prestizha rotaljlieta, bet gan normaals transporta liidzeklis. Nobraucaam patiesi lielu gabalu pa celjiem, ko apziimee kaa "only 4x4". Nu... Latvijaa pa taadiem ikdienaa brauc satiksmes autobusi, bet tie ir tik shauri, ka nepiecieshams 4x4 vaagjis, lai divas mashiinas vareetu viena otrai pabraukt garaam. Ljoti daudz "aklo" liikumu, kur pretimbraucosho mashiinu shoferi, pat gribeedami, nevareetu viens otru redzeet droshaa attaalumaa. Dzhigiteeshana sheit noziimeetu droshu naavi abaas mashiinaas seedoshajiem, taapeec pa 4x4 celjiem aatraak par 50 km stundaa nebrauc un viens otru laizh garaam tas, kuram tas ir pusliidz droshi iespeejams.
Komiskas izskataas celjaziimes "liidz naakoshajam benziintankam 120 km", bet taa ir dziives nepiecieshamiiba Islandee.
Plakankalnees gandriiz vienmeer ir bieza migla un liist siiks lietus, tad ainava paliek pavisam sirreaala un neomuliiga - taa vien liekas, ka tas, kursh tur 10 m attaalumaa kuunjojas pa pundurbeerzu audzi, ir trollis, ne nokliidusi aita...
Shodien es redzeeju visskaistaako uudenskritumu, kaadu savaa muuzhaa esmu redzeejis - Detifosu: izteelojies 50 Ventas rumbas, saliktas citu uz citas, pieliec klaat pikja melnu uudeni, gigantisku uudens puteklju stabu, fantastiskas uudens veerpetes, kas atgaadina tuukstoshiem auljojoshu zirgu kreepes un kolosaalu daardonju, kas rodas, simtiem tonnu uudens vienlaiciigi gaazhoties no liela augstuma dziljaa bezdibenii... augshaa staavot, pat neredz vietu, kur uudenskritums beidzas, visu apakshu klaaj piena balta migla. Un tas tai apkaartnee nav vieniigais uudenskritums, redzeejaam pa gabalu arii citus, kas nav tik augsti, bet ir plataaki.
Taalaak apskatiijaam klinshu stabulju parku un pa neaprakstaami skaistaam vietaam braucaam maajup.

Shodien mums ir Rozhu diena - pirms desmit gadiem mees appreceejaamies. Tuuliit eediisim kaut kaadu islandieshu nashkji, smarzho peec shokolaades nu pavisam bezdieviigi... ar labu nakti!

(5 comments | Leave a comment)

Previous Day 2009/07/31
[Archive]
Next Day
Powered by Sviesta Ciba