MēS vIsI mIrSiM! - July 30th, 2009

July 30th, 2009

July 30th, 2009
09:08 am

[Link]

Vakar bija lielaa staigaashanas diena, apskatiijaam karstos avotus (ainava bija preciizi taada, kaa filmaas teelo Marsu), lavas klinshu parku, milziigu ezeru, putnu muzeju, pseidokraaterus, sieva ar beernu uzkaapa arii iista vulkaana kraaterii, kaadas divas stundas peldeejaamies karstajos avotos ar skaisti gaishzilu mineraalvielaam bagaatu uudeni. Celjsh gan bija garsh, bet ainavas mainiijaas ljoti strauji, neviena no ielejaam neliidzinaajaas cita citai.
Shodien ir atslodzes diena - atpuutiisimies, tad vakaraa braukshu uz copi okeaanaa. Paeediishu brokastis un pa dienu aizkaapshu tepat uz Kill upiiti, taiminjus patrenkaashu.
Jauku dienu Tev!

(4 comments | Leave a comment)

TimeEvent
10:13 am

[Link]

Islandee spoku staasti ir lielaa cienjaa... :D
на даче, на соседнем участке, хозяин держал кролика редкой породы, а у моей подруги жил спаниель, который все подбирался к клетке с кролем. Однажды приносит собачка в зубах этого соседского кролика, дохлого и грязного. Подружка, не желая конфликта, кое-как отмыла кроля и подбросила в клетку соседу - типа это не моя собачка натворила. Вечером сосед стучится. Бледный, глаза круглые. И говорит:
- У меня вчера кролик сдох, я его за забором похоронил, а сегодня он снова в клетке лежит......

(1 comment | Leave a comment)

TimeEvent
10:21 pm

[Link]

Nu gan dieninja!...
Bijaam kopaa ar 5 vaacieshiem fjordaa, kjeeraam mencas - nokjeeru 3 mencas un pollaku, kaa jau iesaaceejs, citiem kjeeraas labaak. Daudzas zivis man noraavaas, jo neesmu pieradis makshkjereet 40-50 m dziljumaa. Kugjiiti pavadiija liels kaiju bars, kas tupeeja uz uudens un pacietiigi gaidiija, liidz kaads taam pametiis zivju iekshas. Kaijas kluksteeja gluzhi kaa vistas un nemitiigi savaa starpaa pleesaas, nelabi kjeerkdamas. Zheel, ka man nebija liidzi videokameras!... Uudenii peldeeja arii lielas meduuzas, dazhas bija beernu lietussarga lielumaa un skaistas - baals kupols, daudzkraasaini tausteklji... liidz liicha krastam bija kaadi 50 metri un, kad migla izkliida, redzeejaam daudzus nelielus uudenskritumus, kas turpat vien ieshalca okeaanaa.
Vakaraa aizgaaju atkal liidz upiitei paarbaudiit kaadu bedri - nu, protams, ka pagraaba manu piedaavaato slieku kaads milzenis, no kura es tikai sudrabainu asti paspeeju saskatiit taada kaartiiga pusdienu shkjiivja lielumaa, tad zivs paarkoda auklu un prom bija. Domaaju, ka tas bija lasis, kas ir visai diivaini - Latvijas lashi upee parasti nemeedz njemt slieku. Jaa, man pasham bija paarsteigums, ka Islandee ir sliekas, bet taa nu ir.
Noskatiijos, kaa islandieshu zvejnieki tiira mencas - vinji njem tiksi pashu labaako muguras dalju - fileju - paareejo vienkaarshi izmet. Bet tur paliek veel daudz galjas!...
Uzcienaaja ar slaveno puudeeto haizivs galju un izskatiijaas manaami viilushies, kad es apeedu visus gabalinjus, ko man piedaavaaja - man garshoja, jo es to no saakuma neostiiju, bet metu tik mutee. Garshoja peec trekna kalmaara un atejas krustojuma, bet kopiespaids bija tiiri labs. Eksotika! :D
Pashlaik Islandee ir pusvienpadsmit, laukaa gaishs, apmeeram kaa Latvijaa ap devinjiem vakaraa. Bet Tu jau droshi vien guli... saldus sapniishus!

(7 comments | Leave a comment)

Previous Day 2009/07/30
[Archive]
Next Day
Powered by Sviesta Ciba