eič sī ([info]hellcat) wrote on January 12th, 2004 at 09:37 am
Vai jums bieži gadās, ka dzirdat kādu vārdu vai par kādu lietu pirmo reizi un pēc tam sākat piefiksēt, ka no šī vārda ne atkauties, jo viņš sāk parādīties visur.
Šoriez man tas ir Mihails Eizenšteins. Neteiksim, ka pavisam nebiju dzirdējusi, tak nepievērsu vērību. Bet atlika tik vien izlasīt Alberta ielas vēsturi (uz kuras puse ēku ir celtas pēc viņa projekta), kā pēdējās dienās manas acis un ausis no visa informācijas daudzuma izķeksē šo vienu personu.
1) draudzene pastāsta, ka nesen garāmejot uz ielas dzirdējusi, ka Gints Grūbe vācu valodā savam sarunbiedram stāstījis, ka slavenais krievu režisors Sergejs Eizenšteins ir Mihaila dēls.
2) ieeju Rozes grāmatnīcā un man acīs ielec grāmata par M.Eizenšteinu.
3) lasu Sestdienu un rakstā par veco Kukažiņu, kas tirgo sedziņas uz Elizabetes ielas, nevar iztikt bez slavenā arhitekta pieminēšanas.

Vai varētu būt, ka patiesībā nekas nemainās, vienkārši pēc iepazīšanās ar konkrētu informāciju nostrādā kaut kādi prāta filtri, kas izfiltrē sev pazīstamo infromāciju un atsaucas uz konkrētiem atslēgas vārdiem? Vai arī tas ir kāds nezināmu spēku izstrādāts triks, lai cilvēka atmiņā labāk noglabātos jaunā informācija? Nevar taču būt, ka tā ir vienkārši sagadīšanās :)
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.