eič sī
19 February 2009 @ 02:34 pm
par īru nacionālismu un puķītēm  
visas tās balles noslēgumā studentu vēstures komitejas pārstāvji sēdēja rezidentu atpūtas telpā un runāja par politiku. nē, runāja ir par maigu teikts, viens otru mēģināja pārbļaut, kura no partijām ir labāka, no korumpētības sapuvusī centriski labējā Fianna Fail vai tik pat labēja bez noteiktas politiskās programmas opozicionāru Fianna Gael, tad viņi laida vaļā savus anti-British jociņus un viedokļus un uzsvēra īru valodas nepieciešamību, ik pa laikam sākot runāt īriski, savā augstprātībā ignorējot tos, kas īriski nesaprot.

tie nebija kaut kādi pirmā kursa studentiņi, lielākā daļa no viņiem bija PhD pētnieki. man viņi visi likās stulbi.
es esmu liberāle un kreisā un man gribas vemt no labējiem fanātiķiem un nacionālistiem, tāpat kā viņiem noteikti gribētos vemt no manis.
bet es sēdēju mīkstajā krēslā un virpināju glāzi pirkstos, jo sievietēm nepiestāv runāt par politiku, tāpat neviens viņas neņem par pilnu, pasarg dies, sievietēm imigrantēm.

sievietēm piestāv runāt par puķītēm un kleitām, par ko es arī ar citām meitenēm visu balles daļu runājos. komplimentu izteikšana par skaistajām kleitām un frizūrām un komlimentu saņemšana ir krietni interesantāka par uzvilkšanos un nervu bojāšanu nacionālistu sabiedrībā.