eič sī
13 June 2008 @ 10:16 pm
 
nu luuk, nobalsoja mana miiljaa iirija pret lisabonu, nobalsoja, balstoties uz meliem un savaam stulbajaam emocijaam. un tas ir vienkaarshi kaitinoshi, ka cilveeki, kas principaa par politiku neintereseejas, peekshnji kljuust emocionaali par kaut kaadaam ar sho liigumu nesaistiitaam lietaam un meegjina taas visas piesiet klaat. taapeec, ka vinji ir pret abortiem, taapeec ka vinji ir pret imigrantiem, taapeec ka vinji ir pret iirijas neitralitaates zaudeeshanu, taapeec ka vinji ir pret minimaalaas algas krishanos, taapeec ka vinji ir pret lapsu mediibaam, taapeec ka vinji ir pret mikrochipiem cilveeku kjermenjos. kaads tam visam sakars ar lisabonas liigumu?

kaads varbuut var arii teikt, ka vinjsh balsoja par, jo vinjsh uzskata, ka ir slikti shaut cilveekus. varbuut kaads arii taapeec balsoja, bet tas nenoziimee, ka vinjsh nav muljkjis.

vispaar es uzskatu, ka taa daljeeji ir iirijas valdiibas un veeleeshanu komisijas vaina, kas tagad ir shaads iznaakums, jo "Nee" kampanja bija krietni uzskataamaaka un netika pietiekami skaidrots, ko shis liigums noziimee eiropai un iirijai, un, godiigi sakot, neesmu dzirdeejusi arii pietiekami daudz atspeekojumus visiem tiem meliem, kas tika drukaati uz visiem bukletiem un plakaatiem. tikai meeslainee aizviesti gadi un nauda. un ko vinji dariis tagad? pieprasiis, lai eiropa neatcelj abortu aizliegumu iirijaa? pieprasiis, lai iirija saglabaa savu neitralitaati? eiropa pateiks, ka nekas taads nekad netika iekljauts liigumaa, taa ir iirijas iekshpolitika.

bet shkjiet, ka galvenaa lieta, kas mani paarsteidz, ir cilveeku leetticiiba (es to lasiiju bukletaa, ko man piesuutiija vieteejaa adiitaaju biedriiba, taatad taa ir taisniiba). kas vinji nekad nav dzirdeejushi par melno PR? vai vinji tic arii visaam reklaamaam, ko redz pa tv? bet veel shkjebinoshaaka ir taa tante, kas pirms miljons gadiem piedaliijaas eiroviizijaa un te pirmiit runaaja pa radio, paarstaavot kaut kaadu labeeji noskanjotu katolju politisko partiju, par kuru neviens nekad nebalso. vinja teica, ka shii ir briinishkjiiga diena, jo demokraatija ir uzvareejusi - THE PEOPLE HAVE SPOKEN - alleluja.