eič sī
17 March 2005 @ 04:28 pm
 
gatavojoties ortodoksālo hinduistu lieldienām, vakar gāju pirkt koriandru, kardamonu, ingveru, muskatriekstu, kanēli, bet nopirku garam masala, jo kardamonu nevarēju atrast un par pārējām garšvielām nevarēju atcerēties, ko man vēl vajag, lai pagatavotu garam masala, bet toties tagad man ir jau gatavs maisījums un es viņā vakar visu laiku bāzu degunu pasmaržot un pēc tam visu vakaru šķaudīju.
tas man atsauc atmiņā, kā mēs ar māsu bērnībā likām viena otrai aizvērt acis un pie deguna bāzām kaut ko pasmaržot un vajadzēja minēt, kas tas ir. un pēc piparu smaržošanas mēs visu vakaru šķaudījām. vēl mēs šo eksperimentu veicām uz mūsu kaķa ar mūsu kaķi, likām viņam smaržot piparus, un arī viņš pēc tam visu vakaru šķaudīja.
 
 
eič sī
17 March 2005 @ 04:43 pm
 
man veikalos patīk vērot cilvēkus pie kasēm un pētīt uz slīdošās lentes sakrautos produktus. pēc tam es izdaru secinājumus, vai man šie cilvēki patīk vai nē. tie, kas pērk vinegretu, pelmeņus, zivju pirkstiņus un hamburgermaizītes, man parasti nepatīk. cik es esmu novērojusi, tad šādas dīvainas kombinācijas parasti ir vīriešiem, arī manam tētim, tāpēc man nepatīk braukt mājās pie vecākiem, jo tur ledusskapī noteikti būs vinegrets, pelmeņi un zivju pirkstiņi, bet skapī - hamburgermaizītes.