eič sī
10 November 2004 @ 04:18 pm
 
vakar BBC rādīja vienu raidījumu, kurā zinātnieki runāja par testerona testosterona līmeni un to, kā tas ietekmē cilvēku fiziskās un garīgās spējas. viens bioloģijas doktors stāstīja, ka testosterona līmeni varot noteikt arī pēc rokas pirkstu garuma attiecībām. vīriešiem zeltneši parasti esot garāki par rādītājpirkstiem, tāpēc viņiem arī ir augstāks testosterona līmenis un viņi ir spēcīgāki. tas doktors pēc pirkstu aplūkošanas, piem., var jau noteikt, kurš sportists būs uzvarētājs. tas līmenis jau bērnībā nosaka tieksmi uz rotaļlietu izvēli, piemēram, meitenes ar paaugstinātu t.līmeni biežāk izvēlas spēlēties ar mašīnītēm utt.

man, ja kas, zeltneši arī ir garāki par rādītājpirkstiem, tiesa, labajai rokai tas ir krietni izteiktāk redzams. es gan nezinu, vai tas ko izsaka, bet tajos eksperimentos nezin kāpēc salīdzināja tikai kreisās rokas.
tomēr šāds pētījums apstiprināja manis pašas hipotēzi par sevi. lai gan fiziski spēcīga es tik un tā neesmu, bet izturīga gan. un ar mašīnām bērnībā es spēlējos vienlīdz tāpat kā ar lellēm. es uzskatu, ka ar mašīnu es braukt nemāku, toties man ir ļoti laba telpiskuma izjūta. un kaut kādi muļķīgie testi parasti ir uzrādījuši, ka es esmu vīrietis.
un es ar to lepojos.