eič sī
22 January 2004 @ 11:18 am
Kožļeņu deficīta laikos :)  
Vakar bija pļāpu vakars par skolas gadiem. Situācija tagad šķiet neiedomājama, bet toreiz tik loģiska.

Kad mēs bijām kādā 5.klasē, Līgu uzaicināja ciemos mūsu klasesbiedrene, kurai bija vecāks brālis. Un vecākajam brālim bija kruta istaba, un tajā istabā uz galda bija liels pulkstenis. Un uz tā pulksteņa virsmas bija sarindotas kādas padsmit dažāda lieluma un dažādu krāsu izlietotās kožļenes. Toreiz tas skaitījās kas īpašs un mūsu klasesbiedrene parādīja Līgai šo glauno pulksteni ar superīgajām kožļenēm un atļāva Līgai vienu paņemt. Un viņa ņēma arī un jutās glaimota, ka viņai ir atļauts pakožļāt draudzenes lielā brāļa kādu no daudzajiem dārgumiem :)
Tiesa, tālāk draudzene paziņoja, ka Līgai tagad būs sūdi, jo brālis tās kožļenes bija saskaitījis un neviens bez viņa atļaujas nedrīkstēja tās ņemt.

Pilnīgi neiedomājami, kā arī es agrāk mēdzu atstāt uz klavieru malas tādu bezgaršīgu gumiju, lai varētu lietot nākamajā dienā :)
 
 
eič sī
22 January 2004 @ 01:51 pm
Es te kaut ko pamurgošu  
Lai pēc H kvadrāta pierādītu, ka cilvēkam ir paranormālas spējas, no 1000 bumbiņām, no kurām puse balta un puse melna, ir jāizvelk, teiksim, vairums balto bumbiņu. Tā kā 50:50 tāpat gadītos reti, tad dažu bumbiņu novirze vienā vai otrā virzienā, vēl neliecina par kaut kādām spējām. Statistiski 47:53 neskaitās atšķirīgs rezultāts no 50:50. Bumbiņu proporcijai jābūt krietni izteiktākai. Tomēr jāņem vērā, ka katrs 10.-20. gadījums pēc noklusējuma var būt nejaušība un ne par kādām paranormālām spējām neliecina.

Es esmu pārliecināta, ka man ir paranormālas spējas. Kur lai es dabūju 500 baltas un 500 melnas bumbiņas, lai to pierādītu?
 
 
Current Mood: iedziļinājusies