eič sī
29 July 2003 @ 02:32 pm
Celjuma apraksts. 1.dalja.  
Es nerakstiishu par savaam emocijaam, to ir paaraak daudz un kam interesees, tam pastaastiishu aci pret aci, drizaak gan te buus sausi fakti un virtuaali uzburta paarvietoshanaas sheema manu ieprieksheejo 2 nedeelju garumaa...

Taatad ceturtdienas vakaraa vai pareizaak buutu teikt naktii uz piektdienu man radaas iespeeja braukt celjojumaa ar stopiem, kaut ko taadu es gaidiiju jau ilgu laiku, tikai nezinaaju, kur un ar ko. Mans celjabiedrs (savaadaak es vinju shajaa staastaa nesaukshu) plaanoja izbraukt jau piektdien (12.juulijaa) pa dienu, man faktiski bija jaaizlemj dazhu stundu laikaa. Piektdien no riita veel shaubiijos, bet es zinaaju, ka nozholeeshu to atlikusho dziivi, ja neaizbraukshu.
Jau piektdienas vakaraa mees stavam uz celja un man pat neticas, ka shii spontaanaa ideja saak realizeeties. Bauskaa nostpeejam igaunju businju, kursh dodas uz Sloveeniju, taa kaa muusu galameerkja (Serbijas) virzienaa, tomeer visu celju vinji muus nesola vest. Ap pusnakti notiek pirmaa ekskursija pa Kaunjas centru un kaut kur ap 3.00 naktii tiekam izlaisti pie Lietuvas - Polijas robezhas, peec muusu pashu veeleeshanaas gan, jo domaajam, ka celt telti Lietuvas pusee buutu droshaak :) Vieniigie kaiminji ir paaris govis un ne paaraak taalu gaudojoshs suns...

12.juulijs, sestdiena.
No riita shkjeersojam robezhu un plaanojam nokjert kaadu mashiinu, kas izvestu muus cauri Polijai, pilniigi vienalga uz kuru citu valsti, jo staasti par to, ka Polijai cauri ir neiespeejami izstopeet, muus nedaudz satrauc. Diemzheel jaukie robezhsargi neljauj mums peec ziimogu iespieshanas pasee ilgi tuseties neitraalajaa teritorijaa un liek iet 100 metrus taalaak. Liidz ar to kaadas 2-3 stundas mees bezceriigi uzturamies pie robezhas un nevaram dabuut nevienu brauceeju, kas muus pakjertu liidzi. Ar latvieshu fuuri vismaz tiekam 20 km uz priekshu, toties kaa mierinaajums mums kalpo fakts, ka peec 8 stundaam shis pats shoferis dosies uz Vaaciju un totaalas neveiksmes gadiijumaa mees vareesim vinjam braukt liidzi. Bet taa jau protams nenotiek, jo mums apstaajas 2 traki polji, kas nevienaa citaa valodaa nerunaa, brauc kaa aarpraatiigie un visus normaalus shoferus nolamaa par KURVA. Tad veel 2 mashiinas un esam jau diezgan tuvu Varshavai. Top plaans tikt liidz galvaspilseetai un no turienes braukt ar naktsvilcienu uz Praagu. Bet gan shis, gad veel vairaaki turpmaakie plaani tiek izjaukti, jo mums apstaajas Piotrs (viens no superiigaakajiem celjojuma laikaa sastaptajiem cilveekiem) un aizved muus uz Krakovu. Vakaraa ejam tuseet ar Piotra draugiem uz krogu, vinjsh arii piedaavaa nakshnjot pie sevis un griidas un shis piedaavaajums muus pilniibaa apmierina.

13.juulijs, sveetdiena.
Lielaakaa dienas dalja Krakovaa. Top plaans, ka naakamaa pieturvieta vareetu buut Koshice, bet NEKO nevajag plaanot! Peec kopiigaam pusdienam Piotrs muus aizved uz stopeeshanas vietu, kur celjsh ved uz Slovaakiju. Suudzeeties nevareetu, dabuujam mashiinu, kas brauc uz Viini, taa nu Koshices vietaa braucam uz Bratislavu. Tradicionaali, bet tur ierodamies jau atkal naktii un tiekam izlaisti benziintankaa, kur neviens nezina, vai tuvumaa ir kaads hostelis. Taatad paliek tikai viena iespeeja – telts. O jaa, autobaanja vienaa pusee ir smuki kruumi, tomeer jau peec pirmajiem soljiem tajaa virzienaa uzduramies aizmigusham bomzim. Kaut kaa nav iipashas veelmes peec taadiem kaiminjiem, taadeelj mekleejam citu vietu. Nu jaasaka, ka guleejaam vietaa, kuru ieskaava autobaanis, sporta centrs, parks un kafejniica.

14.juulijs, pirmdiena.
Bratislavas centrs atrodas 10 miinushu gaajienaa no vietas, kur guleejaam. Mums par laimi uz ielas satiekam 2 backpackerus, kuri mums iesaka leetu un labu hosteli. Vispaar Bratislava, domaajams, ka visa Slovaakija, ir nenormaali leeta (shii vaarda pamatnoziimee).
Vakaraa ejam iedzert alu, man tomeer sakaarojas Becherovku (chehu tradicionaalo degviinu), nebija jau plaanots dzert daudz, bet mees tur iepaziistamies ar skotu, kursh jau kaadu laiku dziivo Slovaakijaa un vinjsh kaut kaa turpina uzsaukt dzeerienu peec dzeeriena, jo sarunas mums ljoti interesantas izveidojas un prom iet galiigi negribas nevienam no mums trijiem.

15.juulijs, otrdiena.
No riita prognozeejam, ka jau peec 3 stundaam vareetu buut Budapeshtaa, bet ieprieksh neparedzeejaam, ka apmeeram tik ilgu laiku mees mekleesim iisto celju, uz kura saakt stopeeshanu. Diena nenormaali karsta un mees saakotneeji ejam pa nepareizo celju, kursh gan beigaas izraadaas pareizais, tikai diemzheel tad, kad mees jau esam tikushi uz cita celja :) Pa celjam satiekam truuciiga paskata viiru, no kura meegjinaam noskaidrot, vai ejam daudz maz pareizaa virzienaa. Vinjsh muus sacienaa ar persikiem no pasha daarza, liek panjemt veel un veel…
Beidzot atrodam autobaani, kuru ierobezho zhogs. Naakas vien liist paari, iipashi jau uz baanja stopeet negribas, bet citas izveeles nav. Pateicoties burtam H uz muusu baltaas lapas, viens ungaars taa nobremzee, ka liekas: vinja mashiinu tuuliit sametiis. Vinjsh buutu muus vedis arii taalaak, ja vien mums nebuutu lielaaks chakars uz robezhas, bet vinjam bija jaasteidzas un vinjsh luudz muus paluugt astaat mashiinu.
Budapeshtaa tiekam normaalaa laikaa, ap kaadiem 17.00 laikam. Muusu hostelis ir "briinishkjiigs", ar unisex tualeteem un dushaam. Un dushaam arii nav nekadu durtinju vai aizkaru priekshaa, bet kuru gan tas traucee? Visi cilveeki tachu ir cilveeki, nevajag nekaadu daliijumu dzimumos, mazgaasimies kopaa!
Vakara pastaigaa satiekam ungaaru bankjieri, kursh izraada lielu viesmiiliibu un pa celjam uz savaam maajaam mums kalpo par gidu, taa kaa nevajag nekaadus Lonely Planet guide books :))

Turpinaajums sekos...