eič sī
10 July 2003 @ 11:48 pm
Viena nakts aarpus Latvijas  
Man to ljoti vajag... I mean, vismaz ik pa laikam izbraukt no Latvijas, kaut vai uz pierobezhu. Pirms stundas atgriezos, tik no Peernavas, bet es nebiju domaajusi, ka arii tur ir smuki, bet kaadeelj gan lai nebuutu, tomeer treshaa lielaakaa igaunju pilseeta un mums Latvijaa tachu arii smuki aarpus Riigas :)
Un sapratu to, ka vienai braukt arii nav slikti, taapat reeciigi momenti gadaas gan vienai, gan baraa braucot, vienatnee vismaz neesi atkariigs no liidzbrauceeja. Faktiski jau braucu apciemot Anu, savu draudzeni no senaakiem laikiem, taadeelj citi latvieshi varbuut pat trauceetu...
Toties kas par tipu man autinjaa blakus seedeeja! Krievs no Igaunijas... brauca maajaas no Aafrikas, visu celju centaas sarunu biidiit, teica, ka buutu jaunaaks, buutu savu numuru man atstaajis, khe :) pa celjam meegjinaaja piespiest mani alu dzert, Bocmani noveerteeja kaa suudu un iesmeereeja citaam tuvumaa seedoshaam sievieteem. Peernavas autoostaa izskreeja no busa pirmais, lai vareetu man pastiept roku izkaapjot, tas arii bija peedeejais moments, kad vinju redzeeju.
Njaa, jauka ir satikshanaas ar sen neredzeetiem cilveekiem, lai gan biezhi vien paarnjem sajuuta, ka tie cilveeki taapat ikdienaa ir blakus. Un vispaar Peernava man patika labaak par Tartu un tomeer baigi vinji visu prieksh tuuristiem sataisiijushi, somi jau arii vazajaas apkaart kaa negudri.
Visa nakts tika pavadiita multilingvistiskaa gaisotnee, katrs runaaja kaa nu prata un arii kaa neprata, kopsummaa dzirdeetaas valodas bija kaadas 6 vai 7, briizhiem tikai taadeelj, lai kaadi 2 saprastos savaa starpaa un citi nesaprastu.
Peec scenaarija gan man vajadzeeja braukt shovakar uz Tartu vai Viru, bet kuram gan ruup scenaarijs? Toties Anu gandriiz izdomaaja braukt kopaa ar mani uz Riigu, 5 minuutes pirms autinja atieshanas vinja jau bija samekleejusi savu pasi un sareekjinaajusi naudu, tomeer nee, paardomaaja. Sarunaajaam citu gad' :)) varbuut pat aatraak...
Un veel esmu iemaaciijusies jaunus igaunju vaardus, ne no taas labaakaas leksikas --->
KURAT
MINE PORGU!
MUNNIIMEJA
MURUMUNN
MINE PERSSE!
RAISK

Tulkojums nesekos :P
 
 
Current Mood: satisfied