Goba ([info]gobish) wrote on March 7th, 2008 at 09:41 am
tiem, kas gribēja dzirdēt par BJORK

NEPARASTĀ. EKSTRAVAGANTĀ. BJORKA.

 

16. jūlijā Arēnā Rīga koncertu sniegs Īslandes slavenākā mūziķe, viena no pasaules populārās mūzikas ievērojamākajām māksliniecēmBjorka (Björk Guðmundsdóttir). Koncerts Latvijā būs daļa no Bjorkas pusotru gadu ilgās turnejas, kas seko viņas jaunākā albuma Volta (2007) iznākšanai.

 

Rīga ir kļuvusi par vienu no pieturas punktiem Bjorkas pasaules turnejā, kuras kartē pērn atzīmēti koncerti Eiropā, ASV un Kanādā, Brazīlijā, Argentīnā un vēl citās Dienvidamerikas valstīs. Šā gada sākumā Bjorkas koncertus sagaidīja arī Austrālija, Jaunzēlande, Indonēzija, Japāna un Ķīna.

 

80. gadu vidū Bjorka ar grupu Sugarcubes kļuva par pirmo Īslandes rokmūzikas vēstnesi pasaulē. Grupas panākumi Lielbritānijā un ASV nodrošināja Bjorkai solokarjeras izredzes arī pēc Sugarcubes izjukšanas 1992. gadā, jo ikviens, kas reiz dzirdējis viņas balsi, nespēj to aizmirst.

 

1993. gadā Bjorka izdeva savu pirmo soloalbumu Debut (Debija), jau nosaukumā norādot norobežošanos no iepriekšējiem ierakstiem – jaunā pankroka sirēna bija kļuvusi par starptautiski atzītu elektroniskās mūzikas mākslinieci. Nākamie Bjorkas ieraksti – Post, Homogenic, Vespertine, Medúlla un Volta – cits pēc cita atklāja arvien jaunas viņas talanta iezīmes – dziedātāja vienlīdz sajūsmina gan tehno ritmos, gan kopā ar kamerorķestri, gan pavisam bez pavadījuma.

 

Ikviena Bjorkas parādīšanās – uz kinoekrāna, videoklipos vai uz koncertu skatuvēm – kļūst par mākslas notikumu, kurā viņas mūziķes talants apvienojas ar ekstravagantu vizuālo estētiku. Arī Latvijas publikai jau bijusi iespēja skatīt Bjorkas uzstāšanos – 80. gadu beigās viņa viesojās Rīgā ar grupu Sugarcubes, bet 1996. gadā atgriezās ar solokoncertu.

 

Biļetes pieejamas reģistrētajiem lietotājiem (www.positivus.com) no 10.-12. martam, no 13. marta visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv. Pirmās 1000 stāvvietas būs pieejamas par 29 Ls, pārējās stāvvietas un sēdvietas – 36 līdz 71 Ls. Pieejamas arī VIP biļetes - 130 Ls (sēdvietas atsevišķā ložā, VIP ieeja, autostāvvieta, uzkodas un welcome drink, terase smēķētājiem).

Īpaši jāpiemin, ka no katras pārdotās koncerta biļetes 1 EUR tiek ziedots UNICEF labdarības akcijai bērniem.

 

 

 

 

Papildus informācija:

www.positivus.com

http://bjork.com/

http://www.unicef.org.uk/campaigns/born_free/?thesource=bjorkhiv

 

 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.