Goba
31 August 2009 @ 11:05 am
brivdienu rītā  
rīta kafija jau kūp, un jauna ideja lai pabeigtu dzīvojamas istabas un virtuves sienu ir dzimusi. tā kā abas tiek līmētas ar visādu gramatu lappusēm, attēliem un dzejām..tad izdomāju ka tad likt lietā tēvocīša savāktās kalendāru lapiņas.
un tagad šķirojot kuras tad var piestiķēt pie sienas, atradu lūk šādu lapinu no 17tā septembra kaut kur 1982/3 vai 4 gadā. nevaru atrast precīzo gadu. sēžu saules pielietajā dzīvokļa istbā, čāpstinu gardo kafiju un ļaujos, tiešām ļaujos lapiņas burvībai un neviltotajam naivumam.

tātad. here you go...

"Mūsu galvaspilsēta 2000.gadā".

Rūpes par cilvēku nosaka padomju arhitektu darba virzienu, radot nākotnes pilsētu projektus. Tā tas ir arī Rīgā. Kāda būs mūsu galvaspilsēta 2000.gadā? Rīgas nakotne piederēs leiliem dzīvojamo namu kompleksiem, kuriem līdzās būs izveidoti administratīvie centri un rūpniecības uzņēmumi. Darbs, sadzīve un atpūta tiks saskanīgi apvienoti.
2000.gadā Rīga, kas būs izaugusi krietni lielāka, nepazīs attāluma un transporta haosa problēmas. No jebkura pilsētas punkta varēs 20 minūtēs nokļūt citā punktā. Svarīga loma būs autostrāžu krustojumiem. Šīs satiksmes artērijas šķērsos pilsētu virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem un no rietumiem uz austrumiem. Ceļi krustosies četros līmeņos: pirmais stāvs- gājēju zona, otrais un trešais- automašīnu, ātrgaitas komunālā pasažīeru transporta maģīstrāles un pilsētas ielu dzelzceļš, ceturtais stāvs- pārejas. Vairākās vietās izbūvēs helikopteru laukumus.
Bet kas notiks ar Vercrīgu? Pilsētas vēsturiskais kodols tiks saglabāts. Taču nav šaubu, ka arī tur notiks lielas pārvērtības. Viss šis rajons kļūs tikai par gājēju zonu. Atsevišķās ielās izveidosies tirdzniecības un administratīvās iestādes."

tā neko sev,ne? ari 2009.gadā tas viss joprojām šķiet kā zinātniskā fantastika :)
kafija joprojām garšo labi.
 
 
Hormoni: labrīt no rīta
Troksnis: joss stone- tell me what you're gonna do now