Goba
05 November 2007 @ 11:30 am
ne viens, ne otrs.  
riit buushu Riigaa!!!
Tik ljoti kaarojaas, bet reizee arii pabiedee. :)
Peec 1,5 gada dziivoshanaas OUT THERE, visas lietas un darbiibas Latvijaa shkjietaas savaadaakas. It kaa brilleem leecu stiprums ir mainiijies(un burtiski mainiisies jau arii!).Ir lietas, kuras saac apskatiit no citas puses, lietas, kuraam vairaak gribi pieveerst uzmaniibu, ir lietas, kuras veel tik daudz ir jaaizpeeta.
Teiksim apskatiiju es arii taas Chernobiljas bildes un saitus. Vajadzeetu k-ko taadu arii par latvjiem. Cik daidz ir taadu ghost villages in Latvia. Buutu ko apskatiites. Tomeer ir dalja no veestures. Tur kur mammu mammas straadaaja, pie kura stelingja staaveeja babinjas govis, veel fermu slaucamie aparaati meetaajaas rinkjii, sassodiiti vecaas dienasgraamatas un fotograafijas. Buutu smuki uztaisiit taa virtuaali, lai jebkursh var iemet aci un apskatiit un sajust. Kaa arii tiem latvieshiem, kas dziivo aarpusee un netiek uz LAtviju, tomeer skataamaaks priekshstats- kas tad notika kad mana mamma aizmuka projaam, tika izdziita, kaa tur tagad izskataas, kas ir palicis... esot prom, bet tomeer speejot sajust, ka taas dzimteniskaas attieciibas jau nekur nepazuud. Iespeejams pat dod jaunu sparu. Esi prom tajaa miesaas brangaakajaa Eiropaa un saproties, ka iespeejams ieksh lv veel ir vajadziigs tas siikstums, taa shkjendeeshanaas, skrieshanaas un raushanaas. Reizeem pashai shkjiet diivaini, ka velk atpakalj uz Latviju, kur ljautinji tevi gatavi laukaa gruust no trolejbusa, nogruustiit pie lielveikala letes vai noreekt par neuzliktu meikapu un tev vispaar virsuu neskatiities. Shkjei, ka peec dziivoshaanaas aarpusee u natgriezjoties Latvijaa, sevi paarbaudi- vai speej iztureet veel taadu spriedzi un pompozo perfekcionitaati. Un cik ilgi. Jau ar nedeelju bija pietiekoshi, lai visiem pirkstus durtu aciis. Neapstriidu, ka latvieshiem, kuri dziivo ilgi aarpus Latvijas, saak zust Latvijas realitaate, un vinji piemeerojaas citai relitaatei, kuraa shkjiet, ka nevajadzeetu jau tik daudz iignjoties, kasiere gan jau neaizmigs pie letes un mikrinjsh neietrieksies tramvajaa. Noteikti man arii shii Latvijas REalitaates sajuuta iz saakusi izzust, taapeec ir taa diivaini, ka buushu Latvijaa 2 nedeeljas. Tas kaa treninjsh, ka plaanoju peec jaunaa gada buut atpakalj uz ilgaaku laiku.
Taads palags te sanaak ar visaadiem vaardiem. Bet tas kaut cik raksturo kaa tad tu te sajuuties- esot pa vidu. Bet nedriikst pazaudeeties, nedriikst buut taa, ka neesi ne viens, ne otrs.
Tags: