Mans pirmais anime fests

Dec. 2nd, 2006 | 11:06 am

[info]lich mani pierunāja, ka obligāti vajag iet uz "Beyond The Clouds". Es gan šo animi biju mēģinājusi skatīties, kad braucu atpakaļ no nometnes un ... aizmigu. Šobrīd, kad esmu to redzējusi uz lielā ekrāna, es varu teikt tikai pašu labāko. Tā ir anime ar lielo burtu. Skaistas krāsas, skaista mūzika un tas viss kopā savijās ar romantiku un reālo dzīvi. Ļoti patika.

Es pierunāju [info]lich, ka jau jau ejam uz atklāšanas multeni, tad aizejam arī uz "Hellsing ultimate". Esmu redzējusi Helsinga Alucarda seriālu un tas man patika. Ieinteresēja arī Hellsings ultimate, taču jāsaka, ka šajā Helsingā es vīlos. Pirmkārt jau seriāls man likās foršāk uzzīmēts, otrkārt te viss seriāls ir saspiests divās 50 min. filmās. Liekas, ka tiem, kuri nebija redzējuši seriālu bija visai maza saprašana no tā savārstījuma, kas notika uz ekrāna. Nepatika arī tas, ka filma bija palaista ļoti klusu un krāsas ar diez ko nebija. Nemaz jau nerunājot par mega vilšanos, kad izrādījās, ka otrā filmas daļa tiek pārcelta uz svētdienas rītu.. Nu nē.. tas nekam neder, jo galu galā pērkot biļetes taču mēs zinam laikus, kad tiekam uz kino un kad nē.

Visā visumā par animes festu.
Pārsteidza ļoti dažādo cilvēku auditorija. Interesanti, ka animēs katrs kultūras slānis kaut ko sev atrod.
Pārsteidza rīkotāju neprofesionalitāte. Manuprāt animes fests tomēr ir tāds visai liels pasākums, bet atklāšanas daļa bija tāda skolas uzveduma līmenī. Un šis jau esot 4!!! fests, tā, ka līmenim jau nu daudz maz vajadzēja būt. Vai tiešām animes cienītāju rindās nav cilvēku, kuri nebūtu sveši ar oratora mākslu? Ne atklāšas runu, ne konkursu starp Helsingiem dzirdēt nevarēja. Nemaz jau arī nerunājot, ka arī paziņojumu pa tehniskajām problēmām dzirdēt nevarēja. Ir taču jābūt cilvēkiem ar daudz maz skaļām balsīm, lasīt no lūpām, diemžēl ne mēs visi pieprotam.

Drusku nepatika tas, ka dominēja krievu valoda. Tas gan laikam tapēc, ka sponsori ir vairāk no krieviskajām kompānijām, bet manuprāt tomēr neskatoties uz to, Latvijā, pirmajai vakara uzrunu vajadzēja sākt latviski runājošajai meitenei.

Patika, ka viena no vakara atklājējām diezgan smuki runājās japāņu valodā.
Bet tā kopsavilkumā mans spriedums, ka animes festiem Latvijā vēl ir jāaug un jāaug. Neesam vēl šo kultūru apguvuši plnībā, jo arī kā Uldis atzīmēja pasākumā nebija sastopams neviens spalvains onka uz svaru 120 kg Seilarmoonas kostīmā.
Nu kur gan kospleja burvība...?
^_^

saite | iepukstēt [11] | Add to Memories