(no subject)

« previous entry | next entry »
Jun. 23rd, 2008 | 01:58 pm

Laikam jāņus pavadīšu siltumā, sausumā un pie neta - mājās ;)

Dažādu apstākļu sakritības dēļ negribas nekur īpaši braukt.

Tā vietā gribas paspēlēt Hearts of Iron: Doomsday un iekarot ASV aptuveni pēc šī apraksta: http://www.paradoxian.org/hoi2wiki/index.php/Germany_strategy ;)

Gatavojos spēlei jau trešo dienu laikam :)

Spēles vietā sēžu netā un studēju materiālus par "Latviešu SS vienību noziegumiem"

Interesantākais dokuments ir šis:

http://www.lndp.lv/arhiv/roa_legion/roa_legion.htm

"В начале мая мес. в районе деревни Кобыльники в одной из ложбин мы видели около трех тысяч тел расстрелянных крестьян, преимущественно женщин и детей. Уцелевшие жители рассказывали, что расстрелами занимались «люди, понимавшие по-русски, носившие черепа на фуражках и красно-бело-красные флажки на левом рукаве» - латышские СС."

Dokumentā sarakstīts ne tas vien. Ja jums ir laba fantāzija un vēlme sabojāt sev jāņu noskaņojumu - palasiet.

Bet pirms mēs analizējam tālāk notikumus "Kobiļņikos" - neliela atkāpe -


Vispirms meklējam citu kara nozieguma vietu: Litene. Ko mēs atrodam - rakstu vikipēdijā, piemiņas pasākumus, izrakumi, kuros identificēti 11 virsnieki, Pētera Vaska balāde ...

Un piemineklis:





Un pieminekļi Litenes upuriem citos kapos:


Litenes nometnē nogalināto karavīru kaps Ezerniekos


Atdusas vieta Balvos Litenē nogalinātajiem Latvijas armijas karavīriem un Otrajā pasaules karā kritušajiem

Analizējam slepkavības Kobiļņikos ... kas mums ir:

3000 upuru, neapglabātu! Tas ir reāls genocīds! Pareizi kā pārdzīvo Krievijas propogandisti - tās ir rokas vienās asinīs!
Tālāk - mums ir izdzīvojuši liecinieki, kuri liecina par Latviešu SS zvērībām.

Labi -

Meklējam netā "Кобыльники"

...

Un neatrodam tīklā neko izņemot linkus uz citāiem no šī paša dokumenta.

Šim dokumentam nav neviena cita dokumenta internetā kas kaut netieši apliecinātu tā autentiskumu!!!

Jautājums - kur palikušas visu izdzīvojušo liecinieku liecības par šo šausmīgo masu slepkavību?

Kur ir piemineklis cietušajiem? Kur piemiņas pasākumi? Katiņas slepkavības kur ir 21,768 kritušo - arī skaitlis kas izmērās tūkstošos, ir vesels memoriāls. Vesels starptautisks skandāls grozās ap šo zvērīgo slepkavības vietu. Kapēc NEVIENS neko nezin par drausmīgo Kobiļņiku traģēdiju? Izņemot vienu vienīgu V.Baltiņu?

Kas ir V.Baltiņš? Saskaņā ar minēto liecību leitnants V.Baltiņš dien nevis latviešu SS bet ROA! Pie tam pats ROA uz to brīdi nemaz nepastāv - uz to brīdi ROA ir nekas cits kā propogandas mašīna kurā krievi tiek aicināti pāriet Vāciešu pusē. Neviens ROA karavīrs nebija karojis vēl frontē un vienīgā cīņa notika tikai 11.tajā aprīlī 1945. gadā pie Oderas, (saņemot gūstā 300 padomju karavīrus un nevienu nezaudējot komunistu gūstā) un drīz pēc tam Vlasovs nolemj padoties sabiedrotajiem. Pa ceļam viņa armija sadurās ar Čehu pretošanās kustību un pievienojas tai lai aizstāvētu Prāgu tagad jau pret - Vācu SS. Pēc tam - padodas sabiedrotajiem.

Pats Pozdņakovs kuram ir adresēts iesniegums tiešām ap to laiku bija Rīgā. Nodarbojās ar - "В апреле 1944 г. назначен на должность «старшего русского офицера пропаганды» при штабе группы немецких армий «Норд». Являлся одним из организаторов и с июня 1944 г. начальником Курсов Пропагандистов в Риге .(Поздняков..192). В дни провозглашения Манифеста КОНРа был назначен офицером для особых поручений и адъютантом ген. Власова."

Bet Pozdņakovs negāja bojā otrajā pasaules karā. Viņš nodzīvoja ilgu un garu mūžu. Un uzrakstīja veselas divas grāmatas par Krievu Atbrīvošanas Armijas izveidi un citas publikācijas.

Lasam no Pozdņakova biogrāfijas:
"Репатриации избежал. Жил в Германии, позже переехал в США. Преподавал в Школе интенсивного изучения русского языка для ВВС США при Сиракузском университете.Член СБОНРа. Сотрудничал с рядом эмигранских изданий: в газете «Новое Русское Слово», журнале «Возрождение» и др. Автор-составитель книг: «Рождение РОА»(История Власовского Движения). Сиракузы, США.,1972; «Андрей Андреевич Власов». Сиракузы,США."

Jautājums - kur ir paša Pozdņakova liecības par Latviešu SS zvērībām? Lai nu kur, bet ASV jau viņš varēja par to rakstīt brīvi. Jocīgi, bet krievu propagandisti līdz paša Pozdņakova liecībām par šo notikumu nav aizrakušies.

OK.

Cilvēku genocīds Baltkrievijā bija. Konkrēti - Ebreju genocīds. Viņus tiešām slepkavoja, mērdēja badā, represēja.

Šiem notikumiem ir veltīs vesels saits internetā:

Holocaust in Belorussia, 1941-1944
Translation of
Katastrofia Evreev v Belorusii 1941-1944
Written by Leonid Smilovitsky
Tel Aviv, 2000


Jā - dokumentā ir liecība:
"The Jews of Novogrudok lived in terror. Autumn brought news about the special SS units which carried out the “final solution to the Jewish question” in Belarus, Ukraine, Russia, Lithuania, Latvia, and Estonia."

Un vēl liecība:

"These zones of resistance came together by the combined efforts of Belarusian, Russian, Ukrainian, Latvian and Lithuanian (square Olevsk-Ovruch-Mozyr-Turov) partisans. Large partisan regions existed in between the Dnepr, Pripyat and Disna rivers as well as on the junction of Russian Federation, Belarussian Republic, and Latvia.[15]
Many family camps existed under the care and protection of partisans. Some Jews hid in Belarussian villages located in partisan zones."

Un vairāk nekā. Slikti. Latviešu SS vienības ir reāli slinkojušas jo sīkā un detalizētā pētījumā par Holokaustu Baltkrievijā nav itin nekā par Latviešu SS vienībām, bet toties ir vesela, atsevišķa sadaļa par antisemītismu pašās baltkrievu partizānu vienībās... !!!!

Mans vērtējums šim dokumentam - tas ir pilnīgs viltojums, jo ir pretrunā - tas apgalvo, ka ir notikusi masu slepkavība un ka ir saglabājušies liecinieki, bet tanī pašā laikā mēs neredzam nekādas citas liecības par šo noziegumu.

Mans skaidrojums šim dokumentam? Pieņemu ka tā ir nekas vairāk kā Gestapo provokācija. Vācieši neuzticējās krieviem. RONA - jā - tie aktīvi cīnījās un slepkavoja ebrejus. Savukārt Vlasova ROA līdz pat 1945 gadam eksistēja tikai kā propogandas līdzeklis. Kad vācieši gribēja abas šīs vienības apvienot - Vlasovs tam pretojās. Un kas ir Pozdņakovs šinī visā putrā? Vlasova armijas propogandas virsnieks. Protams, ka šādu cilvēku vajadzēja uzmanīt. Nu tad arī sacerēja un piesvieda viņam dokumentu par Latviešu SS zvērībām .. Protams tas ir tikai mans brīvs "sapņojums" par to kā paskaidrot šī dokumenta eksistenci.

Viņu teorētiski vajadzētu būt iespējai pārbaudīt sīkāk jo viņam ir savs arhīva indekss:

BA-MA.MSg 149.Band 4. Bl. 165-166.

Un pirmoreiz tas parādas

"В журнале «Источник» №2 за 1998 год к.и.н. Сергей Кудряшов опубликовал текст хранящегося в Государственном военном архиве г.Фрайбурга (ФРГ) рапорта офицера РОА (т.е. созданной гитлеровцами «Русской освободительной армии») поручика В.Балтинша бывшему адъютанту пленного генерала А.А.Власова В.Позднякову, направленному в Ригу Отделом пропаганды вермахта для координации идеологической работы по разложению Красной Армии."

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {1}

(no subject)

from: [info]alt
date: Jun. 23rd, 2008 - 05:08 pm
Link

he hee :D mums is shis tas kopiigs :D

Reply