drako

Ultima Online

Sep. 17th, 2007 | 11:33 am
From:: drako

Mana pēdējā laika aizraušanās ir jaunais UO. Vai pareizāk sakot vecā UO ar viņas jauno Kingdom Reborn klientu.

KR ir jauns alternatīvs klients vecajai, 2D UO versijai ar uzlabotu grafiku un plašākām vadības iespējām.

Tiesa gan arī gļukains pēc velna. Tomēr uz mana 1600x1200 ekrāna 2D UO vairs nav spēlējama, kamēr KR izskatās pat ļoti jauks un pievilcīgs. Kaut kas līdzīgs BaldursGate ar uzlabotu grafiku, zoom iespējām un tamlīdzīgiem knifiem. Vai varbūt drīzāk kā online versija Divine Divinity spēlītei, ja kāds to ir spēlējis un redzējis..

Protams spēle joprojām ir palikusi 2D vienīgi visa animācija ir renderēta uz 3d modeļiem un pēc tam "saplacināta"

Kā tas viss izskatās? Well - protams tas nav Lords Of the Rings online.

Bet tanī pašā laikā arī LOTRO ir smalkāk izstrādātas teritorijas (Shire piemēram) un paviršākas lokācijas, kurās liekas, ka dizaineri ir garlaikojušies un slinkojuši, vai atlikuši izstrādi uz vēlāku laiku.

Tas pats ir arī ar Ultimu - tās lokācijas, kas ir dizainētas priekš jaunā klienta (New Heaven - jauno spēlētāju paradīze, kur trennēties un kvestot) ir pilnas ar visādām grafiskām detaļām un niansēm un ir patīkamas skatītāja acij. Citas lokācijas, kas vēl nav pārstrādātas, savukārt ir diezgan vienmuļas un garlaicīgas.

Tomēr ne jau grafika ir galvenais Ultimas trumpis - nē.

Ultimas trumpis ir BRĪVĪBA. Tieši tā - BRĪVĪBA.

Te nav līmeņu. Te nav klašu. te nav soulbound itēmu. (izņemot dažas - piemēram astronomiski dārgas itēmas, kas ļauj pārkāpt dažus jau tā jau elastīgos spēles ierobežojumus) Te nav kaut kādu tavam līmenim paredzētu un ierobežotu zonu.

Vienīgais ierobežojums ir 255 punkti atribūtiem un 700 punkti skilliem. Kā tu viņus pārdali - tas jau ir tavā pārziņā. Katrs skills var tikt apgūts līdz 100 punktiem (+ trinketi un vēl kaut kāda draza, kas ļauj pārkāpt šo līmeni) Bet kurus skillus tu izvēlies jau ir tavā ziņā. Pie tam tad kad ir sasniegts skill cap, ir iespējams svarīgākos skillus turpināt trennet tālāk uz citu skillu rēķina, kuri tanī laikā savukārt samazinās. Tas nozīmē, ka vari sākt spēli kā karavīrs un tad pārprofilēties par burvi, bet kad apniks būt pareizajam UO Britānijas pilsonim pārkvalificēties par zagli un lielceļa bandītu :)

Jauka vēl līdz šim citās spēlēs neizbaudīta iespēja šeit ir mājas. Tieši tā - tu vari nopirkt mājas celtniecības instrumentu (izskatās pēc tālskata), sameklēt kādu līdzenu un neaizaugušu placi un tur nolikt sev māju. Privātās mājas gan neizskatās tik smukas kā jaunākās KR mājas, un ņemot vērā ka pastāv iespēja spēlētājiem pašiem izmantot arī sava dizaina mājas, tad pasaule ir pilna ar visādiem dabas brīnumiem, kas ir pārsātināti ar spilgtām dekorācijām un neatbilstošu arhitektūru, kas sabūvēta kaut kur pasaules malās. Bet tik un tā ir patīkami ka tev ir pašam savs stūrītis, kur apmesties ar visiem saviem altiem (uz viena servera tev var būt līdz pieciem chariem + pārējie par papildus samaksu.

Diezgan savdabīga specifika spēlē ir ekonomika. Vai pareizak sakot viņas neesamība. Ir tā, ka jebkura sakarīga lieta spēlē maksā miljonus. Tas ir ērti un izdevīgi crafteriem, kuriem patīk spēlē strādāt, ražot itēmas un viņas pārdot, jo lai uzražotu augstas kvalitātes itēmu, pietiek ar labu skillu (pie tam "exceptional" kvalitātes itēmiem atribūti mēdz būt dažādi un var būt kombinācijas kas ir bezjēdzīgas vai pat ļoti noderīgas). Spēcīgākiem monstriem arī loots mēdz būt tīri jauks un var nest peļņu, viņus grindojot (visu laiku dzīvojot pa teritoriju, kur viņi spawno - dzimst un tad slaktēt) līdz pat vairākiem tūkstošiem stundā.

Man pašam šobrīd spēlē ir tīri labi veicies - sestdien satiku kādu veterānu, kas pa UO ir nodzīvojies jau gadiem un vēlas šo spēli pamest. Ar viņa svētību es arī tiku pie savas jaunās mājas, pie pilna, aizpildīta spellbooka un dažiem citiem vērtīgiem artifaktiem.

Līdz ar to vakar visu dienu tika trennēts mans "bibliotekārs", kurš mācījās pārrakstīt vērtīgākos un svarīkākos no spelliem, kas ir būtiski lai atvieglotu pārvietošanos pa šo zemi. Vakar vakarā bija liels gandarījums kad veiksmīgi tika uzkrāftotas manas pirmās divas rūnu grāmatas un iezīmētas pirmās rūnas. Rūnas tiek izmantotas teleportējoties no vienas lokācijas uz otru, un man bez dāvinātās rūnu grāmatas bija vēl divi alti kuriem arī gribējās tikt pie tādas.

Latviešus tur pagaidām neesmu saticis.

Ak jā - dzīvojos uz Drachenfels servera. Europa (otrs eiropas serveris) man likās pārāk lēns un bremzējošs.

Rezumē - Ultima Online ir ļoti veca spēle ar ļoti specifiskiem spēles noteikumiem, kas ir parocīga tiem spēlētājiem, kas vēlas tur vienkārši dzīvot un roleplay'ot, nevis kačāt līmeni, jo diezgan sakarīgu līmeni var dabūt pāris dienas patrennējoties, un tas nav tā, kā piemēram spēlējot World Of Warcraft, kad sasniedzis beidzot 70 līmeni tu konstatē ka tavs ekipējums ir metams ārā un ir atkal mēnešiem jāgrindo instances lai savāktu sev sakarīgu "epic" ekipējumu. Ultimā tu tik pat labi ekipējumu vari aizņemties no drauga vai nozagt kādam. Tik pat labi tu viņu vari arī viegli pazaudēt, jo nāve šeit ir diezgan nepatīkama - visas tavas mantiņas (izņemot burvestību grāmatu un vēl dažas "blessed" itēmas) paliek uz līķa un ja tev nav draugu ar kuru palīdzību iztīrīt mošķus ap tavu līķi, tad viss tavs ekipējums izgaist. Protams kāds garāmgājējs arī to var savākt, tomēr spēlētāju līķu apgānīšana te ir slikta lieta un tas bojā tavu karmu - ar tevi vairāk neviens tad nedraudzēsies, netirgosies un palīdzīgu roku nepiedāvās ;)

Ak - aizmirsu - itēmas var arī "apdrošināt" par nelielu $$ iemaksu bankā - fakts. Tad viņas nevar vairāk nozagt, un viņas paliek arī tev ekipējumā, ja mirsti.


Kingdom Reborn skrīni:
http://www.uoherald.com/kingdomreborn/screens.php
http://images.google.lv/images?q=kingdom+reborn

2D versija, skrīni:
http://images.google.com/images?q=Ultima+Online+2D

Link | view all comments


Reply

From:
(will be screened if not a friend)
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.