Oficiālais viedoklis par balsu sadalījumu:

« previous entry | next entry »
May. 31st, 2007 | 06:01 pm

Zatleru balsojumā atbalstījuši trīs opozīcijas deputāti, Saeimas kuluāros runā par JL un SC pārstāvjiem
LETA
Ceturtdiena, 31. maijs (2007) 17:38

Valdi Zatleru balsojumā par Valsts prezidenta amata kandidātiem šodien atbalstījuši trīs opozīcijas deputāti, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Saeimas kuluāros izskanējusi informācija, ka Zatleru atbalstījuši divi partijas "Jaunais laiks" (JL) un viens partijas "Saskaņas centrs" (SC) deputāts. Šo partiju pārstāvji gan to neapstiprina.

Koalīcijai Saeimā ir 58 balsis, tieši tik, cik deputātu šodien atbalstīja Zatleru, taču uz sēdi slimības dēļ nebija ieradies Leopolds Ozoliņš (ZZS), bet deputāte Anna Seile (TB/LNNK) žurnālistiem apstiprināja, ka balsojusi pret Zatleru.

Savukārt Karina Pētersone (LPP/LC) ļāva noprast, ka ir bijusi vienīgā deputāte, kura balsoja pret abiem kandidātiem.

Komentējot parlamenta kuluāros izskanējušo informāciju, JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš aģentūrai LETA sacīja, ka JL deputātiem neesot bijis nekādas motivācijas atbalstīt Zatleru un visa frakcija vienoti atbalstījusi Endziņu.

Savukārt SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs izskanējušās runas nosauca par blēņām.

Trešās opozīcijā esošās partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" vadītājs Jakovs Pliners apgalvoja, ka visa frakcija vienoti balsojusi "par mazāko ļaunumu" - Endziņu.

Balsojums par Valsts prezidenta ievēlēšanu ir aizklāts un ar vēlēšanu zīmēm, tādēļ nav iespējams pateikt, kā deputāti balsojuši.

http://www.vdiena.lv/lat/politics/hot/zatleru_balsojumaa_atbalstiijushi_triis_opoziicijas_deputaati_saeimas_kuluaaros_runaa_par_jl_un_sc_paarstaavjiem

Alternatīvs viedoklis:
http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/article.php?id=18063692

"Председатель фракции третьей оппозиционной партии "За права человека в единой Латвии" Яков Плинер заверил, что все депутаты фракции голосовали за Эндзиньша.

Представители JL и ЦС сообщили, что в их рядах все соблюдают внутрипартийную дисциплину, т.е. все проголосовали за Эндзиньша, при этом допустили, что кандидатуру доктора Затлерса могли поддержать три депутата от ЗаПЧЕЛ."

Vārdu sakot - neviens gailis nevar pateikt, kuri trīs deputāti no Opozīcijas ir balsojuši par Zatleru. Varbūt tas tiešām ir kāds no JL un SC. Bet tik pat labi tie arī var būt no PCTVL.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {1}

déjà vecu

(no subject)

from: [info]dejavu
date: Jun. 1st, 2007 - 09:51 am
Link

Pa vienam no katras.

Reply