Atskaite ... Za roģinu, za Staļina

« previous entry | next entry »
May. 9th, 2006 | 03:00 pm

Biju uz "uzvaras laukumu".

Viss notiek. Kā vecos labos laikos. Pļavā skan kaķuša, uz uzslietas estrādes notiek kaut kāds koncerts, un pūlis tāds, ka neliekas, ka kādam tur šodien darba diena. Mazas meitenītas gan vairs ordeņotām tantēm un onkuļiem tulpītes nedala - to tagad dara meitenītes tā uz gadiem 20, 22.

Ordeņoto vīru nav daudz, bet ir. Ar sarkano karogu pār plecu arī viens onkulītis pastaigājas, tiesa nemanīju vai tur bija sirpis ar āmuru vai nebija.

Armijas formastērpā šķiet bija arī viens latviešu onkulītis ar mazmeitu. Tiesa viņš pastaigājās tā nomalītē - ne tajā barā pa vidu.

Uz soliņiem apkārt pa parku "uzvarētāji" sasēdušies pilns ... dzer, bet ne no stikla graņonkām, bet no plastmasas krūzītēm. Kaut kur pat gurķīšu burciņu pamanīju.

Neatceros, kurš no nacionālajiem grupējumiem solīja, ka uzmanīgi sekos tur visam, kas notiek, bet nevienu neredzēju. Tikai prom ejot ieraudzīju kādu jaunāku pāri, kur puisis fotografēju puķpapīru kaudzi zem kuras knapi vairs var saskatīt agrāko miskasti. Tie varēja būt arī vienkārši garāmgājēji.

Policijas apkārt pilns, gan pašvaldības, gan valsts. Bet neizskatās, ka kāds no viņiem kaut ko skatās. Ja nu vienīgi uz to, ka kāds bravūrīgi noskaņots skins neuztaisa klapi. Bet tādus tur neredzēju. Ne krievus ne latviešus.

Pretim estrādei savesta šāda tāda kara tehnika - pāris džipi un motocikls. Bija arī vācu pak-36 lielgabals. Uz plakāta sarakstītas notis partizanu un karavīru dziesmām. Kaut kur sašautu padomju karavīru ķiveres ar neļķēm pa vidu.

Nezinu. Ja būs uz mobilā sanācis kaut kas no foto un filmām, varbūt vēlāk ielikšu.

Secinājumi - spēka demonstrācija iespaidīga. Kaut kas līdzīgi, kā Vecrīga dziesmu svētku laikā - tikai pilnīgi pretējā kontrastā.
Politiski, gan ... garlaicīgi. Nekas nenotika. Par krievvalodīgo tiesībām un vēstures pārrakstīšanu diez vai krievu mēdiji kaut ko varēs uzrakstīt. Iespējams ka to arī mūsu "valdība" gribēja panākt ...

Dzeltenmelnās "uzvaras lentītes" pie krūtīm bij ne tikai veterāniem bet arī jauniešiem. Pilns. Un ne tikai tajā parkā, bet domāju, ka jūs tās gan jau pamanīsiet arī citur Rīgā. Nezinu, gan ko viņi ar tām gribēja panākt un parādīt. Nu droši vien tā pati spēka demonstracija. Katrā ziņā šķiet "bites", kuru stends arī bij laikumā ir stabili panākušas sava elektorāta gandarījumu.

Kā trofeju pārnesu mājās viņu propogandas avīzīti, kas pa brīvu tika dalīta pa labi un pa kreisi. Neesmu vēl lasījis.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {3}

Dying Bride

(no subject)

from: [info]heartstripper
date: May. 9th, 2006 - 03:34 pm
Link

Pretīgi lasīt. Ne jau tāpēc, ka slikti raksti :) bet visi šie notikumi ap krievvalodīgajiem un viņu "tiesību neievērošanu" reāli besī.. Nabaga apspiestā tautiņa.

Reply | Thread


D[ra]kone

(no subject)

from: [info]drako
date: May. 9th, 2006 - 03:40 pm
Link

Nu jā ... protams apspiesti...

Reply | Parent


-

(no subject)

from: [info]deep
date: May. 10th, 2006 - 12:48 am
Link

nezinu, ko tu redzeeji, bet zinu, kaada veida darbiibas un informaacijas transformeeshana tika veiktas. patiikams nogurums tagad.

Reply