(no subject)

Aug. 9th, 2008 | 12:09 pm

Karš nozīmē to, ka valsts visos citos līmeņos ir zaudējusi cīņu.

Gruzija ar savām ambīcijām noturēt Dienvidosetiju ir izdarījusi sev lāča pakalpojumu.

Manā skatījumā viņai vajadzēja ļaut tai Osetijai iet savu ceļu, noslēgt robežas un tikt NATO un ES.

Un pēc tam, izmantojot cita līmeņa politku, nevis militāru konfliktu, panākt, ka tā pati Osetija bēgot pati prom no Krievijas, atdalās no Krievijas un pievienojas rietumu blokam.

Jā cik man ir nojausma tur ir seni vēsturiski konflikti un šobrīd Osetīni spēlē cietēja lomu un aicina krievus palīgā, un Krievija no visa šitā patiesībā iegūst. (Gruzija spēlē to pašu spēli aicinot rietumus palīgā, attiecīgi pret Krieviju)

Pat ja Gruzija tagad kaut ko iegūs ... ko tad? Autonoma republika Gruzijas sastāvā? Muļķi. Autonomas teritorijas, kuras vēsturiski ir naidīgi noskaņotas, valsts sastāvā rada tikai problēmas.

Lai arī visi šobrīd Krieviju zīmē kā agresoru, šobrīd uzskatu, ka agresors ir Gruzija. Agresors, kas nav novaldījies un ļāvies sevi izprovocēt, jo loģiski ka ar uz visa šitā konflikta fona Gruzijai tagad NATO neredzēt vēl vismaz gadus desmit. Krievija savukārt var iegūt ļoti daudz, ja viņai izdosies ar konflikta palīdzību izgaismot Gruziju ļoti negatīvā gaismā, un pēc tam iespējams varbūt pat panākt tur pro-maskaviski noskaņotas valdības ievēlēšanu. Krievijai ir svarīgi nepieļaut NATO Gruzijā un Ukrainu.

Situācija ir ļoti ķēpīga.

Ja kas - Gruzija ir ļoti liela ASV sabiedrotā (liela, es domāju, ne spēka bet gribas ziņā) un viņai ir 2000 karavīru Irākā.

Es pieļauju, ka Gruzijas prezidents ļoti ļoti cer ka ASV kaut kādā veidā dos vajadzīgo atbalstu šinī konfliktā, bet es šaubos, ka viņš kaut ko panāks.

Drīzāk ASV nolems šādā situācijā samainīt Gruziju pret Irānu un kamēr Gruzija mēģinās izstrēbt putru kuru savārījuši, tikmēr sāks savu kampaņu prat Irānu. Tur amerikāņiem vismaz ir kaut kas ko iegūt.

Es nezinu, kurš spēlē šito spēli, bet no viņas Krievija būs tikai ieguvēja. Pagaidām nevienu citu ieguvēju neradzu, izņemto varbūt ASV, kas varbūt izmantos konfliktu lai ievēlētu MakKeinu un lai sāktu karu ar Irānu.

Link | Leave a comment {5} | Add to Memories


(no subject)

Aug. 9th, 2008 | 01:24 pm

Paskaidrojiet, man, kāda krāna pēc piemēram gruzīni izmanto grad raķešu ierīces pret dažus kilometrus lielu pilsētu ar mierīgajiem iedzīvotājiem?

Baigais humānisms, vai zinies.

Es saprotu, ka krievi var nolaisties līdz tādam līmenim, kā izmantot grad raķešmetējus pret civiliedzīvotājiem ar mērķi "likvidēt band-formējumus", bet ne jau valsts ar rietumu humānisma vērtībām.

Link | Leave a comment {2} | Add to Memories


(no subject)

Aug. 9th, 2008 | 07:22 pm

Neko nesaprotu kas tajā Chinvali notiek.

Cik saprotu Chinvali stāv 3 sašauti gruzīnu tanki. Jūtrubā un ziņu bildēs viņus var redzēt. Divi blakus un vēl viens kaut kur.

Krievi itkā gruzīnus izsituši no Chinvali ārā ... un pēc tam paši notinušies un nostiprinājušies kādā no virsotnēm.

Katrā ziņā no krievu armijas reāla iespaida laikam nekāda.

Pa to laiku Gruzija ir notriekusi vairākas krievu lidmašīnas, pie tam krievi dusmojas, ka vienu no bumbvedējiem gruzīni visdrīzākais, ka notriekuši ar Ukrainā ražotu raķeti.

Gruzīniem notriektas itkā divas lidmašīnas, vienu no tām var atrast krievu ziņās.

Tikmēr Abhāzi savukārt arī ir sarosījušies un jau paši sākuši jau savu uzbrukumu jau Gruzijai. Kā viņiem iet - nezinu. Ja gruzīni ir šitā sagatavojušies, tad varētu iet nepatīkami.

Kas IR skaidrs:
- Osetīni bļauj un turpina bļaut, ka viņus sit gruzīni. Krievijas TV pārraidēs var redzēt ainas no Chinvali ar cietušajiem. (Labojums - no Krievijas nav ainas ar cietušajiem - ir ainas no kara lauka, kā šauj un apakšā lieliem burtiem teksts ka ir 1400 / 2000 / utt civilo cietušo. Es uzķēros ... )

- Gruzīni ceļ trobeli, ka krievi bombardē ne tikai militāros bet arī civilos objektus Gruzijā. Par to var nu jau iegūt ziņas starptautiskajos mēdijos.

- Krievi dusmīgi krata ar dūri un itkā ir ieveduši savus tankus konflikta zonā.

Kas NAV skaidrs:
- Ko krievi reāli dara vēl izņemot gaisa uzlidojumus? Tāda sajūta ka krievu tanki un artilērija ir iekritusi kaut kādā caurumā ...

Jautājums - kur ... un kapēc :)

Link | Leave a comment {15} | Add to Memories