Tusiņš turpinās! :) (Info nočiepts no LETAs)

Oct. 22nd, 2007 | 12:02 pm

Šonedēļ pie Saeimas nama atkal aicina piketētājus
Publicēta: 10:53 22.10.2007.

Rīga, 22.okt., LETA. Sabiedrība par atklātību "Delna" aicina trešdien, 24.oktobrī, pie Saeimas nama atkal pulcēties piketētājus, lai paustu viedokli par valdības darbu, aģentūru LETA informēja "Delnas" vadītājs Roberts Putnis.

Viņš norādīja, ka dienā, kad Saeima ārkārtas sēdē lems par konceptuālu atbalstu nākamā gada valsts budžeta projektam, cilvēkiem būs iespēja parādīt savu attieksmi pret valdības darbu un iecerēto budžetu.

Putnis uzskata, ka valdība jau sen ir izsmēlusi "uzticības kredītu".

"Delna" pieteikumā pašvaldībai norādījusi, ka uz piketu varētu ierasties ap 1000 cilvēku.

Kā ziņots, trešdien uz pulcēšanos pie Saeimas aicina arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), kas ir nemierā ar valdības izstrādāto nākamā gada budžeta projektu. LBAS pārstāvji iepriekš prognozējuši, ka pēc viņu aicinājuma pie Saeimas ēkas varētu ierasties vairāk nekā 1000 cilvēku.

LETA jau ziņoja, ka pie Saeimas nama 18.oktobrī tika sapulcēts viens no lielākajiem piketiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurā premjera un valdības atkāpšanos, pēc drošības sargātāju aplēsēm, pieprasīja aptuveni 5000 protestētāju.

Uz piketu cilvēkus aicināja vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, lai izteiktu protestu pret valdības lēmumu rosināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KANB) vadītāja Loskutova atlaišanu.

Kalvītis un lielākā daļa valdības locekļu uzskata, ka Loskutovs ir pieļāvis nopietnus pārkāpumus, bet, pēc aicinājuma autoru domām, vēršoties pret Loskutovu, valdība pārkāpj "sarkanajai līnijai" un "savtīgu politisku apsvērumu dēļ grib izrēķināties ar KNAB, kas efektīvi cīnās pret tiem, kuri grib nozagt valsti un tautas labklājību".

Valdību veidojošās partijas piektdien pauda gatavību strādās tālāk premjera Aigara Kalvīša (TP) vadībā, tomēr netiek izslēgts, ka pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas varētu tik izveidota jauna valdība.

Link | Leave a comment {2} | Add to Memories


(no subject)

Oct. 22nd, 2007 | 02:55 pm

Delnā
Delna vēršas pie Tiesībsarga un Rīgas mēra par pilsētas izpilddirektora draudiem saistībā ar nākamnedēļ iecerētajiem piketiem 19.10.2007 )

Link | Leave a comment | Add to Memories


(no subject)

Oct. 22nd, 2007 | 06:12 pm

Otrdien ārkārtas sēdē lems par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Kalvītim
Publicēta: 17:33 22.10.2007.

Rīga, 22.okt., LETA. Saeimas Prezidijs nolēmis sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi otrdien, 23.oktobrī, plkst.9, lai lemtu par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā LETA jau ziņoja, prasību sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi par neuzticības izteikšanu premjera Kalvīša (TP) valdībai ierosināja partijas "Jaunais laiks" (JL), "Saskaņas centra" un "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputāti.

JL uzskata, ka Kalvīša turpmākā atrašanās amatā apdraud Latvijas kā demokrātiskas valsts turpmāku pastāvēšanu, partijas nostāju aģentūrai LETA iepriekš pauda JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

"Valdības lēmums rosināt atbrīvot no amata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju Alekseju Loskutuvu rada nopietnas bažas par Latviju kā demokrātisku valsti," sacīja Zaķis.

Premjera pārstāvētās Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA norādīja, ka prasīt valdības demisiju ir opozīcijas pienākums un tiesības. "Ar katru reizi, prasot valdības demisiju, tā tikai tiek stiprināta," teica Kučinskis.

JL sagatavotais priekšlikums ir pirmais 9.Saeimas darbības laikā, kad tiek prasīta valdības demisija.

==========================================================

Es ceru kāds būs pieteicis piketu jau rīt šajā laikā. Sekojiet informācijai. Varbūt rīt varēs dzert šampānieti ;)

Link | Leave a comment | Add to Memories