The CUBA's Tale...
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, January 27th, 2004

    Time Event
    7:02a
    Mazinjsh gruzoninjsh... &)
    Baac! Kaa es ieniistu cilveekus, kas runaa vienu, bet dara galiigi ko citu... Shajaa gadiijumaa - staasta par sevi taa, it kaa buutu pats ideaals, un saakumaa tam pat sanaak ticeet, jo taads shis cilveeks arii izskatiijaas... Tachu, jo vairaak laika es vinju zinu, jo mazaak man gribas shim cilveekam ticeet. Mans priekshtats par vinju ir sabojaats &(.
    Nu taa jau ir: "Pats Nelabais var izskatiities kaa burviiga/ideaala persona, taj laikaa, kad iistie Engjelji "sleepjas" zem druumaam un nelaimiigaam "maskaam"...

    Current Mood: sleepy
    Current Music: KoRn - Alone I break
    3:54p
    Saki: "Nee!"
    Cik gruuti cilveekam ir pateikt "nee!" saviem kaardinaajumiem un gribai? Citiem tas nesagaadaa nekaadas gruutiibas, turpretiim dazhiem, tas var izpostiit visu vinju dziivi.
    Es shajaa gadiijumaa vairaak runaaju par lietaam, ko cilveeks veelas/grib izdariit, bet ko vinjam it kaa nevajadzetu, vai arii ko vinjsh pats negrib, tachu ir gruuti atteikties no kaardinaajuma. Shajaa teemaa ietilpst lietas kaa smeekjeeshana, dzershana, narkotikas, datorspeeles, ar miilestiibu saistiitas lietas, sex, u.c. lietas, kas pieradina cilveeku, un sabojaa/degredee to vai taa veseliibu. Daudz kas protams ir atkariigs no gribasspeeka, tachu cilveeki, kuriem ir labs gribasspeeks, taadas lietas nemaz neiesaak. Vai arii ar taam neaizraujas. Es, teiksim, uzskatu, ka es buutu pietiekami stiprs, lai atteiktos no kaardinaajuma, tachu mans "optimistiskais naivums" biezhi vien ir paaraaks par manu gribasspeeku.
    Redziet, mana dziive kaadu laiku atpakalj bija sagriezusies gluzhi preteejaas sliedees, un ljoti daudzi mani ieprieksheejie uzskati/domas izgaisa vai mainiijaas. Agraak es biju "naivs pesimists" ( par kaadu iespeejams man arii vajadzeeja palikt). Tachu kaada iemesla deelj es izmainiijos. Kaada cilveeka deelj es saaku mainiities. Un ziniet - es to daljeeji nozheeloju, tachu kopumaa nee. "Saapes cilveeku padara stipraaku" <-- un taa buus vienmeer. Bet par to visu es laikam gan nestaastiishu, jo tas vairaak attiecas uz manu privaato dziivi.
    Runaajot par kaardinaajuma un gribasspeeka ciinju: redziet, manaa gadiijumaa, man sen vajadzeeja sanjemties rokaas, un pamest kaujas lauku, tachu mans "naivais optimisms" to neljaava dariit. Visu laiku es sev iedvesu ceriibu, ka tas viss ir tikai paarpratums, un patiesiibaa viss ir kaartiibaa - ir vienkaarshi radushies neiisti skjeershlji, kuru patiesiibaa nav, kuri ir tikai iluuzijas, kas izveidojushaas praataa. Man nebija taisniiba! Es veel shobriid daudz ko nesaprotu, un jo es vairaak nesaprotu, jo vairaaak man rodas kairinaajums "atgriezties" un to uzzinaat. Tachu es ljoti labi saprotu, ka tas ir tikai mans naivums, kas pat shobriid, kad itkaa viss ir galaa, meegjina veel radiit kaadu ceriibu manaa galvaa. Bet es buushu stiprs, jo es saprotu, ka tikai taa man kljuus vieglaak, un es vareeshu tikt paari probleemaam, kuras shobriid maajo manaa galvaa un nereti saapina mani, padarot galiigi vaaju.

    "Tas, kursh speej uzvareet pats sevi, ir varenaakais ciiniitaajs." ( Konfuucijs)

    "Mees esam tas, ko domaajam, it viss, ko izteelojamies. Ar savaam domaam mees radaam pasauli." (Buda)

    "Nav gudriibas tam, kursh nevalda paar sevi; taadam nav arii koncentreeshanaas speeju." (Bhagavadgiita)

    "Ir viegli aizsargaat savu kjermeni pret saindeetaam bultaam, bet ir neiespeejami aizsargaat cilveeka apzinju no indiigiem dzelonjiem, kas radushies vinjaa pashaa. Alkatiiba, niknums, muljkjiiba un nepraatiigs egoisms - shie chetri dzelonji izveidojas cilveeka apzinjaa un ievada tajaa naaveejoshu indi. Taapeec alkatiiba, niknums un muljkjiiba ir visu cilveeka cieshanu ceelonji." (Buda)

    "Strateegija ir karotaaja arods. Luuk, padomi viiriem, kas veelas apguut manu strateegiju: Domaa tikai godiigas domas. Iepaziisti visu profesiju buutiskaas nostaadnes. Saskati atskjiriibu starp ieguvumu, zaudeejumu un pasauliigaam lietaam. Attiisti speeju intuitiivi veerteet un saprast it visu. Iemaacies uztvert ar aciim nesaskataamo. Pieveers uzmaniibu pat siikumiem. Nedari neko bezjeedziigu." (Mijamoto Musashi)

    "Taa sauktaa pagaatne miit juusu sirdii, tagadne ir uz delnas, bet naakotne - praataa." (Dzen gudriiba)

    "Esmu sapratis, ka pagaatne un naakotne patieshaam ir iluuzijas, ka taas pastaav vieniigi tagadnee, kura ir tas, kas ir, un viss, kas ir." (Alans Vots)

    "Ja varat, tad paliidziet citiem; ja nevarat paliidzeet, tad vismaz nenodariet tiem ljaunu." (Dalailama)

    "Cilveeki ir gluzhi kaa teerauds. Kad vinji zaudee ruudiijumu, vinji zaudee arii savu veertiibu."


    Te bija "mazliet" no taa, no kaa es sho to iemaaciijos savaa dziivee... sanaaca laikam mazliet par daudz vienai reizei. &PP

    Current Mood: rushed
    Current Music: Deftone - Change, Disturbed - Down with the Sickness,...

    << Previous Day 2004/01/27
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba