The CUBA's Tale...
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, January 25th, 2004

    Time Event
    6:42p
    The beginning...
    So... Te nu es esmu! &P Par savu pagaatni staastiit neveelos, taa kaa tur ir tieshaam daudz notikumu, par kuriem staastiit, un tas aiznjemtu paaraak daudz laika, bet nu, shad un tad, iespeejams, es piemineeshu shos notikumus. Visam savs laiks... &)
    Interesanti gan... Maajaas es esmu pieraxtiijis vairaakas klades ar savaam paardomaam, dziives filosofiju, juutaam, u.c. , bet kad nu man ir pienaacis laiks raxtiit "publiski", es pat nezinu ko raxtiit.
    Lai nu kaa, es domaaju, ka daudziem, iespeejams, mana dienasgraamata liksies smiekliiga, vai arii dazhi uzskatiis mani par diivainu (savaa zinjaa es taads tieshaam esmu. Lai gan es driizaak to nosauktu - "atskjiriigs"...), bet nu katram ir tiesiibas uz savu viedokli. Vai tad ne? &) Jebkuraa gadiijumaa - tiem kam nepatiik, es luudzu nemaz nelasiit, jo domaaju, ka vinji taapat neko nespees uztvert no manis raxtiitaa. Lai gan kritika man patiik, taadeelj nekaunieties mani shad un tad kritizeet, jo kritika paliidz ieraudziit kljuudas, kuras cilveeks pats ne vienmeer speej pamaniit. &)
    Dazhiem maniem draugiem tagad laikam saakushies lielie prieki, jo vinji jau agraak man paarmeta, ka es ar vinjiem "nespeeleejos" (te nebija domaats nekas perverss or smth.), jo esmu iegrimis savaa raxtiishanaa. Un peedeejaa laikaa es raxtu tieshaam daudz. Un man tas patiik. &) &PP
    Kur tad palika "CUBA - The lonely Warrior" - juus jautaasiet? &P.... visam savs laiks un vieta...
    Shobriid esmu tieshi iistajaa noskanjaa, lai raxtiitu. Tam ir atbilstoshs garastaavoklis - domiigs un uztraukts. Shobriid es uztraucos par kaadu savu "draugu", kuru varu zaudeet. Un es neko tur nespeeju izdariit, jo shii "drauga" apzinju shobriid ir aizklaajusi juutu un emociju juura, kaa arii nepareizs viedoklis par mani. Es jau to paardziivotu, bet uzskatu, ka mees speetu buut ljoti labi draugi, jo es nezinu nevienu citu cilveeku pasaulee, ar ko man buutu runaat tik viegli, un kursh man liktos tik radnieciigs... Varbuut shai "radnieciibai" ir savi iemesli, kuri tiks uzzinaati, kad pienaaks iistais laiks... Lai nu kaa, man ne iipashi patiik publiski runaat par savaam probleemaam un paardziivojumiem (es tos parasti censhos nosleept, teelojot pilniigi preteeju cilveeku...). Parasti savas probleemas man uztic citi, jo es biezhi protu paliidzeet, tachu man pasham nepatiik, kad paliidz man. Iespeejams esmu paaraak lepns, lai pienjemtu citu padomus un paliidziibu - kas ir viens no maniem "lielajiem truukumiem". &\
    Lai nu kaa - shobriid man ir arii viens priecinjsh, proti, es beidzot ( peec ~1/2-1 gada centieniem) esmu dabuujis paroli, lai izveidotu sev dienasgraamatu zem journal.bad.lv &).
    Labi, pagaidaam es savu raxtiishanu paartraukshu, jo gribu eest. Tachu, domaajams, es driiz vien turpinaashu.. &)

    Current Mood: worried
    Current Music: Jay Gordon - Slept So Long, Daivid Draiman - Forsaken, ...
    7:53p
    P.S. - The Beginning...
    Jaa, es aizmirsu piebilst. Paroli man iedeva users vaardaa "hetra" &) , par ko es vinjai saku lielu paldies!

    Current Music: "The Queen of Damned" (soundtracks)
    8:40p
    Humans... What are they?
    Kaads kaadreiz ir filosofeejis? Es domaaju, ka to ir dariijis jebkursh. Es to daru gandriiz nepaartraukti. Domaaju par dziivi; par taas jeegu; par cilveekiem; par to juutaam un vaajiibaam; par kljuudaam, ko cilveeki pielauj; par visumu; par gariigaam lietaam; par to, kaa cilveece ir mainiijusies; par "paardabiskaam" lietaam...
    Esmu savaa dziivee nonaacis pie ljoti daudz atklaasmeem, tikai pateicoties shai nepaartarauktai domaashanai. Es maz lasu graamatas, jo man ir (iespeejami savaads) uzskats shajaa sakaraa. Proti, runaa, ka cilveeks, kas daudz lasa, top inteligjents un izgliitots. To es neapstriidu. Tachu... es uzskatu, ka lasot cilveeks iespaidojas no izlasiitaa, un vinjam zuud pasha izdoma un personiigie uzskati. Biezhi sastopu cilveekus, kas "skaisti prot runaat", kuriem ir plashs vaardu kraajums, un kuri pirmajaa reizee skjiet ljoti gudri un inteligjenti... tachu iepaziistot tos tuvaak - ir redzams, ka visi vinju teiktie vaardi, fraazes u.t.t., ir citaati no graamataam, filmaam, redzeetaa/dzirdeetaa u.t.t.. Ir daudzi cilveeki, kas iemanto citu cilveeku domas un tekstus, un peectam svaidaas ar tiem apkaart, it kaa pashi tos buutu izdomaajushi. Tas pats attiecas arii uz jokiem - ir cilveeki, kas, sadzirdot kaadu joku, staigaa apkaart un plaataas, un ar sho "dzirdeeto joku" paliidziibu celj savu "Es" citu silveeku viduu. Nereti shaadi cilveeki atstaaj labu iespaidu uz citiem, tachu ar laiku ir redzams, ka vinjiem truukst savas personiigaas izdomas un izteeles - vinji dziivo no sveshaam domaam, idejaam, jokiem, u.t.t., un pashi nespeej neko sakariigu izdomaat. Liidziigas domas man ir arii attieciibaa uz zinaatni. Proti, vairums zinaatnieku meegjina atklaat kaut ko, izmantojot jau ieprieksh atklaato, tachu taadaa veidaa, agri vai veelu, tie nonaaks strupceljaa, kad skjietami vairs nebuus ko izgudrot. Tachu... ja, pienjemsim, vinji izveidotu taadu kaa "maaksliigo Akmens Laikmetu", un ielaistu tajaa "Akmens laikmeta cilveekus" (kuru domaashana arii ir Neandertaaliesha liimenii). Lai taa buutu kaa jauna pasaule, totaali atskjirta no muuseejaas. Un tad vareetu veerot, kaa attiistiitos shii "jaunaa pasaule". Es pielauju, ka vinji vareetu attiistiities atskjiriigi, un iespeejams pat izgudrotu ar laiku kaut ko taadu, par ko muusdienu zinaatnieki pat nav iedomaajushies. Varbuut "jaunajaa pasaulee" atiistiitos vairaak organiskaas un biologjiskaas zinaatnes. Varbuut taa daudz aatraak un efektiivaak spees "iekarot kosmosu". Varbuut tajaa tiks atklaati citi fizikas likumi, savaadaaka matemaatika, liidz ar ko tiks izgudrotas citas ieriices, kas darbosies uz "vineejiem" fizikas un dabas likumiem.
    Lai nu kaa, bet mana doma ir taada, ka kaadam vajadzeetu sanjemties, un saakt visu no saakuma - saviem speekiem, neizmantojot zinaashanas, kas jau ir atklaatas. Meegjinaat atklaat ko jaunu.
    Pie tam, es uzskatu, ka ievieshot datorus, robotus un citas "paliigieriices" degredeejaas cilveeka attiistiiba, un skjietamaa "cilveeces evoluucija" pavisam driiz var baarveersties par "devoluuciju". T.i. cilveeki vairs nereekjina "galvaa" - tie izmanto kalkulatorus, datorus, programmas. Arii fiziskaa zinjaa - cilveeku vietaa tagad daudz straadaa mashiinas un roboti. Kas buus taalaak? Varbuut peec kaada laika cilveeki vispaar vairs neko nedariis, un pilniibaa atdos pasauli datoru zinjaa? Un ar to parakstiis sava "Zemes valdnieka" statusa beigas, un neko nedarot leenaam degredeesies. Ja cilveeka vietaa viss tiks izdariits, tad kaada jeega cilveekam vispaar pastaaveet? Kaada no vinja buus jeega? Pareizi! Jeegas nebuus. Savukaart ja nebuus jeegas vairs no cilveeka, tad nebuus jeegas arii visiem cilveeka izgudrojumiem, kas uzturees cilveekus pie dziiviibas, darot visu vinju vietaa.
    Nu, es saprotu - tas viss ir ljoti skeptiski un pesimistiski. Bet taada iespeeja tomeer ir. Arii mediciina atiistaas, un cilveeka videejais muzhsh jau paliek ar vien ilaaks un ilgaaks, kas savukaart agri vai veelu izraisiis Zemes paarapdziivotiibu. Paarapdziivotiiba sekmees jaunus karus. Kari atkal samazinaas cilveeku bliivumu uz Zemes ( uz kaadu laiku). Un Zemes resursi... tie arii agri vai veelu izsiiks, nerunaajot jau par "Globaalo sasilshanu", kas sameeraa driiz radiis pluudus zemeslodes apmeeraa. Cilveekiem buus atkal pie kaa straadaat - izveidot "peldoshaas pilseetas", vai pat "zemuudens pilseetas". Gluzhi kaa Atlantiida.
    Cilveeks esot "paaraaks"... Ha! Cilveeka paaraakumu apslaapee emocijas, kas ir cilveeku lielaakaa vaajiiba ( es domaaju). Protams tas arii ir cilveeku speeks savaa zinjaa - vienotiiba un miilestiiba...
    Un runaajot par pasauli. Vairs nepastaav verdziiba? Ha! Un kaa tad juus deeveetu to, ka cilveeki katru dienu straadaa, un puulaas? Vieniigaa atskjiriiba ir taada, ka tie par padariito sanjem naudu. Nauda... Labi par naudu nerunaashu shobriid &)...
    Daudziem nepatika Padomju Savieniiba. Nu, nez... Tajaa vismaz cilveeki bija daudz maz vienliidziigi, un katrs straadaaja uz sevi un citiem. Visi sanjeema vienaadi, un pastaaveeja vienliidziiba. Vieniigais "PS-as" truukums bija diktatuura, kas vienmeer, agri vai veelu, izraisa revoluuciju. Btw - taada diktatuura shobriid pastaav arii Latvijaa, un citur pasaulee. Visu lemj valdiiba... visu izskjir nauda. Visi godiigie cilveeki, tiekot augstaa amataa, tuuliit pat kljuust par kraapniekiem, jo nauda tos ievilina savaas lamataas, kaa arii "spiediens no augshas". Politikji... vinji taa vietaa, lai ruupeetos par to, par ko tiem jaaruupeejas, un pildiitu savus pienaakumus, meegjina sabaazt savaas kabataas kaa vairaak naudas... naudas, kas pieder tautai.
    Runaajot par karu... es domaaju karsh jau briest. Tikai ne karsh, bet iesaakumaa revoluucija, kas ar laiku paarveertiisies karaa. Tauta sadumposies pret valdiibu jeb "diktatuuru". Tauta gribees teikt savu vaardu. Vieniigaa probleema, ka shobriid politikji prot "skalot tautai smadzenes", un vinjiem tas neslikti izdodas (vareetu pat par to vinjiem pasniegt "Triiszvaigzhnju Ordenjus" - ko gan izdariit es domaaju vinjiem nebuutu nekaadas probleemas). Tachu agri vai veelu, es ceru, tauta atjeegsies, un tad nu saaksies... sliktaakais ir tas, ka karsh ir garanteets... liidz ar to daudzu nevainiigu cilveeku naaves. &```/ Saakumaa buus revoluucija vienaa vai paaaris valstiis, veelaak arii citaas. Peec tam saaks iejaukties citas valstis (piemeeram kaa "pasaules miera uztureetaaja" ASV un citas). Runaajot par ASV - es domaaju, ka arii taa var izraisiit karu, kas paaris reizes jau vareeja notikt. Katraa zinjaa - ASV reputaacija ir stipri kritusies peedeejo gadu laikaa, bet "Iraakas atbriivoshana", bija ne tik daudz miera operaacija, kaa ASV varas palielinaashana un nostiprinaashana pasaulee.

    P.S. - Es zinu, ka sho visu lasiit ir sameeraa gruuti, un shis raxts tiks ljoti kritizeets. Nu ko es varu teikt: "katram ir tiesiibas uz savu viedokli" , un es labpraat uzklausiishu komentaarus, tachu diez vai uz tiem atbildeeshu. Man shis viss bija vairaak vai mazaak, kaa "dusmu pret cilveeci" izpausme. Man pat nekljuva labaak, jo taadas domas mani driizaak nomaac. Bet kaut kas jau jaaraxta bija &). Iespeejams es izveeleejos nepareizo teemu, un prieksh shaadas teemas man vajadzeeja izveidot Jaunu Dienasgraamatu. Tachu taa nu sanaaca, ka sagribeejaas peekshnji par sho visu raxtiit. Sorry, ja es ar shiem textiem esmu aizskaaris kaadu personiigi. Tachu taada nu ir suuraa patiesiiba, vai vismaz daljeeji patiesiiba manaa skatiijumaa.... un ir veel daudz vairaak teemu, par kuraam es kaut kad raxtiishu ( ne visas tik pesimistiskas, lai gan daudzas no taam ir "paranormaalas" un "pretdabiskas" vai "pasakainas"... Bet nu : That's me! &P <--- te vair nav ko piebilst. Kas zinaas/gribees, tas sapratiis. &)

    Current Mood: tired
    Current Music: Cruel Intentions - This Love, Bon Jovi - ThankYouForLovingMe

    << Previous Day 2004/01/25
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba