11.06.2011

Jun. 11., 2011 | 09:02 pm

Gluži kā saulrieta skaistums spēj apburt un pārsteigt atkal un atkal, tā arī spēj to trulums un banālums.

"Daugavgrīvā ūdens atdzisis līdz +2,6 grādiem"

"Laulātos var pārbaudīt ar melu detektoru"

"Pieaudzis rīdzinieku skaits, kas neizmanto automašīnas"

"Īrnieks apzog dzīvokļa saimniekus"

Pāris virsraksti tvnetā. Pat ne speciāli atlasīti. Rodas gandrīz retorisks jautājums. Kamdēļ šīm neko nepaziņojošajām ziņām ir pieprasījums? Un ar nožēlu jāsaka, ka es nezinu nevienu latviešu ziņu portālu, kur tiešām arī tiktu pasniegtas ziņas ar jelkādu tām pievienotu patieso vērtību.

Šodien es vīlos ne tikai ziņu portālos (tur gan maz ir ko vilties, bet tomēr), bet arī grāmatnīcā. Iegāju iekšā cerībā atrast sev pavārgrāmatu. Pieejot pie attiecīgajiem plauktiem pagāja labs laiks, kamēr es visā tajā burzmā atradu klasiska stila pavārgrāmatu. Tur bija gan pavārgrāmatas veltītas kādam konkrētam dārzenim, gan bulciņām, dzērieniem, Ķīnai, pat ēdienu gatavošanai vadoties pēc horoskopa. Dažādība, protams, ir laba lieta, bet kad man ir pusstundu jārakājas lai atrastu to, kam tur būtu jābūt primāri, tad tā sāk krist uz nerviem.

Diena bija patīkama. No rīta gan pārlieku karsta, bet vakarpusē negaisa spirdzināta. Sāku arī pierast pie tās elles temperatūras, kas valda manā istabā. Varbūt tā tāda iesildīšanās pirms nokļūšanas pēcnāvē sestajā aplī. Garlaicība gan mani kaislīgi vajā šā vai tā. Diemžēl nevaru izpausties, vēl divi eksāmeni.

Link | ir doma | Add to Memories