Afa Žurnāliņš - November 14th, 2003

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

November 14th, 2003


04:36 pm - Priecīgas un bēdīgas lietas.
Ierastais jautājums: "Vispirms slikto vai labo ziņu?" Sāksim secīgā kārtībā tātad ar labo. Šodien kā reizīt noliku vienu eksāmenu, kas izpaudās referāta nolasīšanā. Un dabūju attiecīgo novērtējumu. Tādu kādu man arī vajadzēja. Un minūti pēc atzīmes nosaukšanas zvans kur tiek paziņots, ka ir nomiris radinieks.
Te atkal aizdomājies, ka ir svarīgi apciemot radiniekus, jo nezinām, kad viņi aizies no šīs dzīves.
Vai tikai nāve mums liek aizdomāties par domām ko ikdienā nedomājam?

(Leave a comment)

05:04 pm - Domāšana.
Sāku jaunu ciklu domāšanas veids un tā interpretācija. Tuvākā laikā tiks ievietoti vairāki raskstiņi. Bet galvenā doma būs kapēc mēs domājam?

(Leave a comment)

05:32 pm - Notici sev.
Notici sev un tam ko esi padarījis. Jātic tam, ka izdarīsi pirms kaut ko esi sācis. Viegli runāt, kad pats pa pusei ticot esi piepildījis to, ko vēlējies. Bet iznākums atsver tās šaubas, kas rodas pirms tam. Uz kā balstīt ticību sev? Uz gandarījumu pēc padarītā jeb par spīti jebkuram rezultātam gavilēt.

(2 comments | Leave a comment)

06:12 pm - Domas # 1
Apziņa un Zemapziņa.

Bez domāšanas mēs mūsdienās vispār nevaram iztikt. Domāšana palīdz dzīvot darboties un visās pārējās lietās. Vienīgais brīdis, kad mēs nedomājam ir mirklis, kad aizmiegam. Tad kad mēs esam nomodā mēs domājam ar apziņu, bet kad jau esam aizmiguši domājam ar zemapziņu un visi sapņi ir tam pakārtoti. Un tās pārslēgšanās moments no apziņas uz zemapziņu, tad arī ir mirklis, kurā nedomājam un netiek darbinātas smadzenes, kas atbild par domāšanu. No šī mēs varam izsecināt, ka arī ir otrs virziens pamostoties. Bet tie ir tikai mirkļi kuram laika vienība nav definēta. Tagad šo pateikto var lēnā garā pārdomāt, un tagad domāšana ir jau pārvērtusies klusā runāšanā ar sevi. Vai domāšana var būt skaļa? Vis atkarīgs kā mēs to nodefinējam, ja runāšana ir sekas no izdomātā tad kaut kas skaļi izteikts jau vairs nav doma, bet tā gala produkts vai vairāku domu apkopojums.
Ko tad tā ar mums dara zemapziņa? Guļot mēs redzam sapņus. Sapņi ir kādu spilgtu notikumu vai kādu problēmu risināšanas, vai citu neizskaidrotu rezultātu atspoguļojums. Sapnī ir redzēts, gan pa dienu notikušais, gan tas kam rīt ir jānotiek tikai to mēs redzam citā interpretācijā. Ir daudzas grāmatas, kas, es teiktu, mēģina izskaidrot sapņus, bet cik patiesi tas ir un cik cilvēks tam notic, lai paliek viņa ziņā. Guļot darbojas zemapziņa, bet vai tā darbojas neatkarīgi no mums? Ja tās tā ir, jo neesmu vēl piefiksējis, ka spētu kontrolēt zemapziņu. Tad no šī var secināt, tā kā darbojas neatkarīgi no mums tad tā darbojas arī pa dienu. Pa dienu tā varētu darboties arī tāpēc, ka mēs atceramies visādus sīkumus un nevajadzīgas lietas. Tad aizmigšana pilda tikai apziņas atslēgšanos un atpūšanos. Ja jau tā pilda tādu uzdevumu, tad tas mums arī ir vajadzīgs. Un vai varam izteikt hipotēzi, ka galvenais miega uzdevums ir apstādināt mūs no nepārtrauktās domāšanas pa dienu?
Current Music: Robert Miles - Fable

(3 comments | Leave a comment)

08:05 pm - Cik Zvaignītes?
***{Atrast sevi pretējā dzimumā.}
**{Domas lidinās, ja nedomāju pats lidinos.}
*{Bez mirkļiem nav mūžības.}
Current Music: R.E.M. - Man On The Moon

(Leave a comment)


Previous Day [Archive] Next Day

> Go to Top
Sviesta Ciba