zin

(no subject)

Nov. 14th, 2014 | 10:03 pm
From:: zin

Osakas mazajiem privātajiem dzelzceļiņiem mazajās stacijiņās nav biļešu kasīšu.
pērkot biļeti, automātā nav vajadzīgs galamērķis, tikai cena (kuru var nošpikot no blakus esošā maršruta plānojuma. stacijā, kurā es atrados, pieturu nosaukumi bija arī angliski). iemet naudiņas un izvēlies pogu ar atbilstošo cenu. vai sabungā stacijas atendantu, lai viņš to izdara tavā vietā (nauda gan būs jāmet pašam sava).
kurā katrā bankomātā naudu izņemt nevarēs un kartes viņi pieņem ne visur. tad jāmeklē speciālais atm stūrītis.
jāsaka, ka ar visu to, ka mazāku pilsētu stacijās saprotamus burtiņus neviens neraksta, tikai zīmē hieroglifus, līdz šim apmaldīties nav izdevies. lielā mērā pateicoties tam, ka vismaz saistībā ar satiksmi, viņi izmanto arābu ciparus. ēstvēs gan ne vienmēr ;) tam es tagad esmu ieguvusi špikeri (gan jau iemetīšu feisbukos da instagramos).
ne īpaši plānoti, bet man Japānā ir sanācis virzīties no mazākām pilsētām uz lielākām. kas patīkami. sāku ar Saga, beigšu ar Tokiju. patreiz piedzīvoju mazliet Osakas, kura jau šķiet milzīga.
Osakā var visai ērti pārvietoties, izmantojot, JR, kam der vairāknedēļu vilciena biļete. paliku shin-osaka youth hostel, tuvu shinkansen stacijai, apvienotai ar jau minēto JR.
sakarīga cena un ok istabas, tiesa gan ar 2stvu gultām- hostelis taču, visai plašas telpas. te šķiet, reiz bijusi kopmītne or somth. piedāvājumā arī onsens. nav gan īstais. hlorēts ūdens ar bambusa oglēm (but no matter- rīt dodos uz Itoo, kur sola tradicionālu riokhan hosteli ar īsto avotu vannīti). nosacīts mīnuss- dalītas puišu un meiteņu istabas. pie tam manīju čekojoties iekšā padīvainus japāņu onkas.

dabūju pavizināties arī "tikai sieviešu" vagoniņā.
mēģināju izlīst Osakas naksnīgajās ielās, neko taaadu neatradu. tālu gan nemeklēju.
JR Osakas stacijā toties ir omg super milzīgs iepirkšanās centrs.
pilsētas pils šķiet apmeklēšanas vērta, bet par cik man vilciens 10os no rīta (esmu tieši iekšējā tūrisma sezonā, kad visi dodas sārtās lapas lūkot, līdz ar to pie sestdienas norezervēju sev sēdvietu Fuji kalna virzienā, pie loga, ar skatu uz kalnu, jau laicīgi) diez vai turp aizdošos. nav vairs spēka celties 8os un diebt pa galvu-pa kaklu.
ja kas, arī turp var aizvizināties ar JR vilcieniņu.
toties shin-osaka stacijā ir celles alus iestādījums. dārgs tas aliņš un mazās glāzītēs, bet iestādījums interesants un bārmeņa intonācijas, lejot alu, makten interesantas.
Tags:

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.