van Daama - Komentāri

2. Jan 2017

[info]zanhu

23:00 - Vīns

Ha, cik gan viegli cilvēku var ietekmēt ar tādām skaitliskām muļķībām kā gada maiņa. Tā es secinu pēc pēkšņi pamodušās vēlmes kaut ko uzrakstīt, ielogojoties un pamanot, ka mans pēdējais ieraksts bijis gandrīz tieši pirms gada.
Nu jā, bet ņemot vērā, ka mans grūti izskaidrojamais darbs dažiem liek domāt, ka esmu grāmatvede, tad nav jau nekāds brīnums, ka prasās pēc gada pārskata.
Tad nu re ku pastāstīšu visiem, kas šo nelasa, kā man gāja:

Esmu pieveikusi visu 2016. gadu bez nevienas pārvākšanās un bez nevienas darba maiņas. Ar to vien jau šis gads ir bijis īpašāks par citiem. Tā parasti nemēdz būt. Šogad plānoju atkārtot.

Visceļojošākais laiks bija no aprīļa līdz augustam. Atslēgas vārdi: Barselona, Vigo, Porto, Briseles lidosta. Berlīne. Helsinki, Tallina. Viļņa. Atkal Tallina. Varšava, Krakova, Vīne, Bratislava. Šogad gribētu pamēģināt arī kaut ko aiz Eiropas robežām. Un vēl aizvien gribētu aizbraukt uz Tartu pavasarī. Es gribu aizbraukt uz Tartu pavasarī jau kopš 2013. gada. Es jau četrus gadus neesmu aizbraukusi uz Tartu pavasarī. Lūdzu, aizvediet kāds mani uz Tartu pavasarī! (Der arī vasarā, ja nelīst.)

Februārī izdomāju gada apņemšanos iet uz teātri reizi mēnesī. Gandrīz sanāca. Gandrīz, jo uz vienu izrādi biju divas reizes. Ā, un decembrī nebiju ne uz vienu, toties biju uz diviem Ziemassvētku koncertiem. Šogad atkārtot? Varbūt. Katrā ziņā uz janvāri biļete jau ir nopirkta.

Kārtējo reizi uzsāku jaunus deju kursus. Un neesmu tos pametusi jau septiņus mēnešus. Varētu būt rekords! Ir rekords. (Nu, neskaitot tos 10 bērnības gadus, ko pavadīju lecot tautiskās dejas.) Gribētos jau domāt, ka tas tā ir izdevies tāpēc, ka beidzot esmu atradusi deju, kas no visas sirds patīk. Bet baidos, ka patiesais iemesls ir nauda un ne-maiņu darbs.

Mans vismīļākais gada atklājums ir indiešu filmas. Esmu noskatījusies jau sešas, un visas ir vairāk vai mazāk burvīgas. No visas sirds ticu, ka eksistē arī milzīgs daudzums sūdīgu indiešu filmu, bet tās, par laimi, es neskatos. Man paveicās, jo sapazinos ar labu gaumi apveltītu cilvēku, kurš mani apdāvina ar burvīgu indiešu filmu linkiem.

Uz šīs nots - priekā un arlabunakti!

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: