van Daama - Komentāri

22. Nov 2015

[info]zanhu

20:50 - Visam jābūt līdzsvarā.

Šodien bija tik jauka diena, nu, tieši tik jauka, cik svētdienai jaukai pienākas būt. Tātad tas ir jālīdzsvaro ar kaut ko ne tik jauku.

Atkāpe: Man ar līdzsvaru ir īpašas attiecības jau kopš pusaudžu gadiem. Es reiz pat uzrakstīju īso stāstu par to, ka visam jābūt līdzsvarā. Un tas pat kļuva par daļu no, manuprāt, diezgan forša teatrāla uzveduma. Tomēr, neraugoties uz manu apsēstību ar līdzsvaru, dažus gadus pēc minētā stāsta uzrakstīšanas kāds puisis, kurā es biju gandrīz iemīlējusies, nosauca mani par nelīdzsvarotu. Not cool.

Mans rīts sākās ar atklājumu par jauno facebook lapu Depresīvais latvietis, kas droši vien patiesībā arī kalpo par iemeslu tam, ka pēc jauki nodzīvotas svētdienas rodas vēlme pastāstīt tieši tās nedēļas nogalē notiekošās lietas, kas nebija tik jaukas. Jo, nu, būsim godīgi, es šim klimatam esmu pārāk pozitīva. Kaut gan nē, visur var saskatīt kaut ko pozitīvu.

Stāsta pamatēdiens - Čili pica. Ar šo iestādi man ir tā kā citiem ar mīlestību. Lai arī cik reizes tā pieviltu, es nepadodos, bet dodu tai iespēju vēl un vēl, un vēl. Vakardien es Čilī picā biju divas reizes. Vispirms Olimpijā, kur viesmīlis ļoti ātri pienāca pie galdiņa, nometa ēdienkartes un ļoti ātri un nesaprotami pateica kaut ko, kas izklausījās pēc "būs pusstunda kāda jāgaida". Tā nu mēs kādu pusstundu tur sēdējām, līdz nonācām pie secinājuma, ka pusstundu būs jāgaida, kamēr kāds pieņems pasūtījumu, nevis kamēr atnesīs ēdienu, kā varētu domāts kāds naivi pozitīvi domājošs cilvēks. Tomēr arī pasūtījuma pieņemšana pēc pusstundas nenotika, tāpēc mēs aizgājām prom. Dažas stundas vēlāk (kad vilšanās rētas sadzijušas) aizgājām uz Čili picu Raiņa bulvārī. Tā kā tur bija vairāk apmeklētāju nekā Olimpijā, tad nojautu, ka te līdz pasūtījuma pieņemšanai droši vien būs jāgaida kāda stunda. Tāpēc, kad pienāca viesmīle nomest ēdienkartes, mēs ar gudru ziņu dzērienus pasūtījām jau uzreiz. Viesmīle vispār bija dikti jauka, uzreiz atvainojās, ka tik tik ātri droši vien nebūs, jo daudz cilvēku. Pēc kādas pusstundas viesmīle atvainojās vēl trīs reizes:
1. "Atvainojiet, kādi dzērieni jums bija? Tur uz bara ļoti daudz stāv, varbūt tur ir arī jūsējie."
2. "Atvainojiet, bet nē, nav tomēr jūsu dzērieni vēl gatavi."
3. "Jūs iesiet prom? Atvainojiet, ka tā sanāca."
Kaut kas pozitīvs, ko var saskatīt: Čili pica ir ļoti piemērota vieta, kur aiziet siltumā pasēdēt kādu pusstundiņu, kad negribas naudu tērēt, bet gribas iekštelpās pasēdēt, sasildīties un uz tualeti aiziet. Rekomendēju.

Un saldajā ēdienā - Cepts greipfrūts. Sākšu uzreiz ar pozitīvo: Dievietei.lv ir ideāla vieta, kur iegriezties, kad rodas vēlme vai vajadzība parediģēt latviešu valodas tekstus. Ir sastopas gan pieturzīmju, gan pareizrakstības kļūdas, gan neiedomājami liels skaits drukas kļūdu. Vismaz es ļoti gribu ticēt, ka tās ir tikai drukas kļūdas. Taču šodien izlasītais teikums cepta greipfrūta receptē ir mans absolūts favorīts, ko es pie reizes pasludinu arī par savu dienas citātu un šī raksta nobeiguma frāzi:

"Nomazgā greipfrūtu uz pusēm."

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: