xan ([info]xan) wrote on December 29th, 2011 at 11:03 am
Kārtējais bardaks.
Sen nekas nav rakstīts, bet tikai tāpēc, ka te bardaks atkal notiek. Drīz man būs šur tur jāaizbrauc, bet par to rakstīšu, kad atgriezīšos.

Nu tā, Šodien man pēdējā diena (vēl divas stundas atlikušas) un tad sākas brīvdienas. Skolēniem eksāmeni un man uz skolu nav jāiet. Šito prieku, beidzot eksāmeni. Šodien skolēni pēdējā klasē mani pārsteidza... Tā kā pēdējā diena, asistente izlēma vairs nebūt un tā nu es viens peros. Parasti aizeju uz klasi un saku, lai uzliek kaut kādu filmu. Tā nu pēdējā klase arī izdarīja - uzlika kaut ko nu reti, reti debīlu. Ja man prasītu, teiktu, ka vieglo erotiku. Vairākas īsfilmas par kaut kādiem trīs ķīndžekiem, kuri mēģina dabūt meitenes. Režija vienkārši apburoša - visās malās meitenes bikini un šajās 40 minūtēs esmu redzējis vairāk dekoltē, kā visā šajā laikā. Visu laiku uz ekrāna mainās vai nu dāmas bikini vai arī kaut kādi "šokētu" džeku ģīmji. Protams ar visu savu nenormālo āzijas ekspresivitāti. Sēžu tur un vairs nezinu ko darīt. Kas viņi nevar kā citi skatīties KungFu Pandu vai ko tamlīdzīgu? Pateikt, lai slēdz ārā arī nevaru - viņi tāpat nesaprastu. Ja pieietu klāt un pats izslēgtu, visi vienkārši ar lielām acīm skatītos uz mani. Nevaru jau arī paskaidrot, kāpēc izslēdzu un ko nu viņiem tagad darīt. Sēžu tik un skaitu minūtes, ar cerību, ka garām logiem neviens no skolotājiem neies un neredzēs, kas tur notiek. Nē nu ja kas, tad vienmēr jau varu teikt, ka man arī likās jokaini, bet ko es zinu, varbūt viņiem tā pieņemts. Sīkie mērkaķi...

Nesen vienai skolotājai (atbildīgajai par angļu valodu skolā) bija problēmas ar manām stundām. Vienā stundā viņa pasēdēja klāt pie Sandras stundas un paziņoja, ka neesam neko iemācījuši viņiem. Kā viņa to noteica, nezinu, jo pati angliski nerunā, izmantojam tulku. Teica, ka mums jādod viņiem lasīšanas uzdevumi. Tas nozīmē, ka es apsēžos, tēloju BBC 10 minūtes un pēc tam uzdodu jautājumus par lasīto. Viņu uzdevums ir tajā laikā gulēt un pēc tam neatbildēt, jo tāpat neko nesaprot. Visa pārējā kritika bija vienkārši super - nokritizēja visu, kas darīts un kad prasīja, ko tad darīt, apstāstīja, ka jādara viss tas, ko tieši arī stundā darīju. Kā arī teica, ka nevaru taisīt savus plānus stundām, bet jāpieturas pie viņu grāmatas. Tas nozīmē, ka visa mana stāstīšana par rietumiem un to kultūru ir pilnīgi garām un tagad Ziemassvētku nedēļā jārunā par alianses armiju iebrukumu Eiropā, cīnoties ar nacistiem. Es pavisam nezinu, kādu diskusiju varētu izvērst ar skolēniem, jo pasniedzu taču mutisko angļu valodu. Pasūdzējos savai "kompānijai" un tā arī tas viss beidzās bez beigām. Tikai pēc tam sapratu, ka nevis tiešām kritika, bet atkal - Ķīnas īpatnība. Visu laiku vajag izlikties, ka kaut ko dari. Tā arī viņa - nav īsti ko kritizēt, bet vajag, lai viņā paklausās un saka "skaidrs, kādi uzlabojumi nepieciešami, darīsim kā liekat."

Aizvakar atbildīgajiem skolā bija jādod ziņojums manai kompānijai par manu darbu. Stāva galvenais (es te nesaprotu, visi par visiem svarīgāki) ieraksta, ka nav apmierināts ar manu darbu. Pirmkārt, neatstrādājam kavētās stundas (kuras stundas ir nokavētas tā arī nepateica. Bet nu izklausās jau ietekmīgi.) un tad viņš ir ejot garām redzējis, ka es rādu viņiem klasē bildes. Es stāstu par Ziemassvētkiem un rādu Ziemassvētku bildes. Vai nav drausmas. Tā kā ir divas veidlapas jādod kompānijai, viņš padomāšot un aiziešot parunāt ar iepriekš minēto skolotāju. Esmu jau stāvā sajūsmā. Pēc stundas aizeju pie tās un viņa ierakstījusi "Esmu ļoti apmierināta ar darbu, skolotājam ļoti skaidra angļu valoda, viss ir lieliski." Prasa man, ko tagad darām stundās. Saku, ka tā kā pēdējā nedēļa pirms eksāmeniem, rādām filmu. Vai pēc filmas uzdodam par to jautājumus? Neuzdodam, jo laika nav, filma 120 minūtes gara, klase 40, nevar paspēt. Nu tad lai mēs dodot viņiem filmu divas nedēļas pēc kārtas. Ā un lai es vairāk stāstot par rietumu svētkiem un rietumu kultūru kā tādu viņiem. Pavisam apmulsis dodos tagad atpakaļ pie stāva galvenā. Viņš pārlasa visu, ko uzrakstījusi tā skolotāja un tad ieraksta: "Darbu veic lieliski, stundas ir aktīvas un viss ir baisi forši." Tiks nodotas kompānijai divas veidlapas - vienā rakstīts, ka strādāju slikti, bet otrā, ka viss ir perfekti.

...Ķīna.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: