xan ([info]xan) wrote on October 19th, 2011 at 09:59 am
Pagurums
Godiigi sakot, buutu daudz vieglaak cieniit un iemiileet citas kultuuras, ja taas kaut uz mirkli aizveertos. Muusu pagalmaa notiek kaazas un visu laiku ir bardaks. Astonjos no riita pie logiem marshee un tad liidz veelam vakaram notiek klaigaashana uz skatuves. Pasaakuma vadiitaajs veelas izraadiit savu ekspresivitaati un rezultaataa liekas, ka vinjsh ir ljoti, ljoti nikns. Tikt maajaas ir pat probleema, jo ir jaaiet garaam visiem cilveekiem, kuri savaakushies shajaa shaurajaa shkjeersielaa, izklaajushi galdus un eed cik vien var. Protams, ka viss netiirais tiek mests zemee. Shobriid seezhu skolotaaju istabaa un blakus klaviatuurai ir nedeelju vecas seemushku mizas. Kad braucu shurp, bija doma, ka visu savu vidi uztureeshu pilniigaa kaartiibaa un nekad neko nemetiishu zemee. Tas buutu daudz vieglaak, ja kaut kur vareetu atrast atkritumu tvertnes.
Maajas musara izmeshana notiek sekojoshi - pirms astonjiem no riita pie maajas piebrauc mashiiniite ar piekabi un visi iet aaraa iemest tajaa savus atkritumus. Vienu riitu kaartiigi savaacu atkritumu maisus un devos izmest, bet mashiiniites tur nebija. Visi ar interesi skatiijaas, kur baltais cilveeks nes savus atkritumus tik agri no riita. Labi jau nav, bet naacaas tos maisus atstaat vienaa shkjeersielaa. Kaut gan shaubos, ka shajaa bardakaa vinji to pamaniija...

Kazu laikaa tika ieveerots, ka mees neseezham pie galdiem un neeedam kopaa ar paareejiem, taapeec mums kaadas 3 reizes uz maaju atnesa bljodas ar zupu(?). Miilji, tikai to ir diezgan pagruuti eest. Sastaav no caurspiidiigiem makaroniem, tofu (taka zefiiri, tikai miikstaaki, vaariiti un taisiiti no pupaam) un veel visu ko neidentificeejamu. Seezhu, skatos uz to zveeru un tad ar aizveertaam aciim aatri meegjinu eest.

Laiks ir nemainiigi karsts. Es te mirstu nost no taa karstuma un paareejie briinaas, ka staigaaju t-kreklaa. Sola, ka palikshot aukstaaks, bet es te nevienam vairs neticu. Pilniigaakais bardaks un visi (atbildiigie vai padotie) tev vienkaarshi piekritiis. Neatkariigi no taa, ko prasi, vinji piekritiis un peec tam izdariis pa savam. Neviens nekad ne par ko nav informeets un visi tikai baumo. Esmu pilniigi paarliecinaats, ka, ja man sheit ir pielikushi chekistu, lai mani uzraudziitu, vinjsh:

a) Par to nav informeets.

b) Gaida, kad pie vinja pieteikshos ar pasi.

c) Izseko kaadu no kanaadieshiem, jo vinji arii ir balti un kursh tad zina atshkjiriibu.

Shajaa bardakaa un troksnii esmu vienkaarshi nedaudz saguris. Nesen Gilbertu aizsuutiija uz citu pilseetu un taapeec tagad man ir arii kaudziite ar vinja lekcijaam. Man ir tikai viena klase tagad treshajaa staavaa un visas paareejaas zemaakos staavos. Taa kaa mani par to atkal informeeja peedeejaa mirklii (un ne atbildiigaa persona, tik taa, baumas dzirdeeju), neko neesmu shajaam lekcijaam sagatavojis. Visi speeleejam meemo shovu un vienkaarshotu Alias. Klase tiiri labi to parasti izbauda un mani paarsteidz, kaa vinji raada dazhas lietas. Iedots vaards "zilonis". Vinjsh pieliek rokas pie ausiim un raada "lielas lielas ausis" un klase uzmin. Tieshi, pirmais kas man ienaak praataa ieraugot ziloni ir nevis kaads joks par triis asteem, bet "ai cik lielas ausis". Man prasiija, kaada izgliitojosha jeega ir shiem pasaakumiem un uzreiz paskaidroju, ka ne vienmeer vinji runaajot zinaas iisto vardu, vajadzees maaceet paraadiit/izskaidrot. Taa nu arii sho nedeelju tuseeshu un speeleeshos. Jaaskataas arii citas speeles naakoshai nedeeljai. Ja buushu izguleejies, speeleesim karaatavas. Ja nebuushu izguleejies, arii speeleesim karaatavas, tikai bez taafeles un burtinju mineeshanas.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: