May. 21st, 2009 @ 08:06 pm (no subject)
Žigats vaino valsti par to, ka viņam nav ģimenes (2)

Radio SWH dīdžejs Māris Žigats

Radio SWH dīdžejs un grupas «Pienvedēja piedzīvojumi» mūziķis Māris Žigats paziņojis, ka šajā valstī ģimeni neveidos un ka jaunajiem mūziķiem visprātīgāk būtu pamest Latviju.

Vai mūziķim nav vēlmes pēc ģimenes, bērniem? «Šajā valstī – nē!» atbild Žigats. «Pilnīgi noteikti, jo neviens man nekad nav licis saprast – Māri, tu vari mierīgi apprecēt meiteni, kura tev patīk, sataisīt daudz bērnu, un viņiem būs bērnudārzs, skola, medicīna, izglītība. Man neviens to nevar apsolīt, un es tā arī nejūtos...»
Šokējošs liekas arī populārā dīdžeja un jauno mūziķu topa «Priekšnams» veidotāja ieteikums talantīgajiem Latvijas mūziķiem: «Paņem savu ģitāru, pakar kaklā un vācies no šīs valsts projām! Te tu neko neizdarīsi. Ik reizi, kad atskaņoju kādas jaunās grupas dziesmu rādžiņā, ceru, ka viņi varbūt beidzot būs tie, kas to izdarīs.» Bet kāpēc Māris pats savulaik kā «Pienvedēju piedzīvojumu» līderis nekāra ģitāru kaklā un nebrauca prom? «Mums nebija iespēju. Mēs braucām uz Vāciju, bet visur vajadzēja vīzas. It kā viss bija kārtībā, bet liktenis sagriezās tā, ka mums pateica – nē. Un vīzu nedabūjām. Vēl viena lieta – mēs dziedam latviski. Tajā laikā visi dziedāja latviski. Kaut kā tie ceļi tā sagriezās. Vai es to nožēloju? Jā! Jo baigi gribējās pārbaudīt, ko tu spēj. Bet to, ko mēs nevarējām izdarīt toreiz, jaunie mūziķi var izdarīt tagad.» Vai tad šobrīd jau ir par vēlu attīstīt savu mūziķa karjeru? «Man pēc diviem gadiem būs 40,» atbild Žigats. «Un četrdesmitgadīgu rokmūziķu ar sliktu akcentu tur pietiek. Acīmredzot mans ceļš bija nolemts savādāks...»
About this Entry
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.