wofkas_bauda's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Friday, November 6th, 2009

    Time Event
    11:08a
    Mūsmāju izvirdumi. Artelis - gandrīz teātris.
    Šoreiz uzrakstīšu par vietu, kas vairāk būtu raksturojama, kā dvēseles barotava, lai gan tur var arī garšīgi paēst un iemalkot dažādus dzērienus.
    Prieks, ka šajos laikos parādās nevis lētās zema līmeņa dzertuves, kas kalpo viszemāko sabiedrības slāņu prāta "apgaismošanai" ar nelicenzēto alkoholu, bet gan kaut kas prieku un dvēselisku baudu nesošs. Vieta, par ko vēlos tagad pavēstīt, ir Artelis, kas dēvē sevi par gandrīz teātri un atrodas Blaumaņa ielā 32, kvartālā starp Barona un Čaka ielām. Nu nav iespējams nepamanīt! :)

    ARTELIS.
    Pārsteidza izteikti teātrisks telpu noformējums, kas ieturēts tumšos bordo toņos ar dažādiem fifīgiem akcentiem. Pirmajā stāvā atrodas neliela skatuve un zāle divos līmeņos (tāds omulīgs porteris), kas pilna piepildīta ar nelieliem galdiņiem un vēl bārs maliņā. Izrāžu laikā stilīgi apkalpojošā personāla pārstāvji nemanāmi slīd starp galdiņu rindām un pasniedz apmeklētājiem tīkamus dzērienus, tādā veidā tiek kairinātas visas piecu veidu garšas kārpiņās un vēl neskaitāms daudzums emocionālo sensoru, izveidojot patīkamu izjūtu mainīgo upi.
    Otrajā stāvā, uz kurieni var tikt pa spirālveida kāpnēm, atrodas balkons, kur acīmredzot, nepieciešamības gadījumā, var iekārtoties vēl kāda apmeklētāju daļa, kuriem nav bail no augstuma. Nebrīnīšos, ka kādreiz šo balkonu okupēs tādas prominences, kā Baraciņš, Kailiņa vai Madonniņa. Tepat pie kāpnēm ieraudzīsit stikla durvis, kas ved uz smēķētavu - starp citu tā aprīkota ar jaudīgu ventilāciju ar ogļu filtriem, lai no nikotīna atkarības sirgstošie cilvēki var sajust lielāku komfortu. Ārpus pīpētavas dūmu smaku nejūt, kas mani, kā nesmēķētāju ļoti iepriecina.
    Telpās izmantots samts, kas labvēlīgi ietekmē akustiku un piešķir telpām īstajam teātrim raksturīgo pompozitāti, tomēr atstājot vietu mājīgumam.
    Arteļa telpās var nobaudīt arī gardus un gaumīgi pasniegtus ēdienus, par kuru kvalitāti nešaubos, jo zinu, no kurienes tie nāk un kā tie tiek gatavoti (lai jums te intriga paliek, neko vairāk neteikšu!). Ēdieni kopā ar negrādīgiem un grādīgiem dzērieniem, vietas pie galdiņiem un pozitīvi viesmīļi, bez šaubām, ļoti atraisa stīvo Baltijas jūras piekrastes publiku, liekot pat jau pirmajā cēlienā aktīvi reaģēt uz uz skatuves notiekošo, smieties, čalot savā starpā. Tas viss, saprotams, pietrūkst klasiskā teātra formātam un, laikam, tieši šādu iemeslu dēļ tas ir "gandrīz teātris".
    Uz doto brīdi esmu bijis vienā improvizācijas teātra pasākuma, bet atmosfēras mājīgums un nepiespiestība mani tik ļoti parsteidza, ka nevaru sagaidīt, kad atkal varēšu apmeklēt Arteli, ko iesaku arī jums visiem un, spriežot pēc manas paša sajūsmas, kā arī pēc piedāvāto aktivitāšu klāsta, esmu drošs, ka nenožēlosiet!

    Links: http://www.artelis.lv/

    Atrašanās vieta: 10
    Interjers: 10
    Ēdienkvalitāte: 10
    Atmosfēra: 10
    Personāla attieksme: 10
    Cenu saprātīgums: 10

    << Previous Day 2009/11/06
    [Calendar]
    Next Day >>

TunaMelts   About Sviesta Ciba