Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Apr. 17th, 2018|06:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[mood |Gribas būt ārpusē]
[music |Aesop Rock / Dokken Rules]

Brno, tātad, ja? Nē nu ko lai tur pastāsta, nav jau tā, ka kāds brauktu uz pilsētu Brno skatīties pilsētu Brno. Lai gan Rollijs vakar tāda pajautā, vai mēs tur to un šito katedrāli redzējām?, ka glīta esot, nē, tā jobana celtne ir kalnā, neviens ne uz mirkli pat neizskatīja iespēju kāpt kalnā tikai tāpēc, lai paskatītos ēku. Mērķis nebija skatīties ēkas, mērķis bija vienkārši atpūsties un kādu laiku nebūt Prāgā.


Pilsēta Brno ir vieta, kur tev parādās vairāk jautājumu, nekā var atbildēt.

Pilsēta Brno slikti sadarbojas ar Googles kartēm. Vai otrādi. ZZ rekomendētā ēstuve atradās gandrīz pašā centrā, bet jāiet uz viņu ir ilgi. Ļoti ilgi. Atpakaļceļš izrādījās reizes trīs īsāks.

Pilsētā Brno ir vismaz viena ļoti strjomīga viesnīca, kura ne tikai izskatās kā settings šausmenēm, bet arī mazliet izšauj smadzenes saviem apmeklētājiem. Gandrīz katrs no neskaitāmajiem gaismas slēdžiem ir savādākas konstrukcijas. Stāvoklis "ieslēgtas abas gaismas" izskatās kā blakus esoši slēdži dažādās pozīcijās. Turpat blakus istabā gaismas slēdzis izraisa troksni aiz muguras, pēc dažām sekundēm ieslēdzas gaisma priekšā. Vienā no istabām ir slēdzis, kas nedara neko citu, kā vien izslēdz gaismu otrā istabā. Pēc izgājiena pusdienās un iedzeršanas dažās apšaubāmās iestādēs, orgkomiteja ap diviem naktī ieradās viesnīcā, mirkli klusējot paskatījās uz apkārt valdošo ahtungu, pagriezās un devās nervozi iedzert.

Pilsētā Brno ir ahujennākais stacijas rajona diennakts barčiks pasaulē. Nē, ok, nav taisnība, patiesībā tas ir ārkārtīgi slikts barčiks, tur no als vispār tikai Heineken lej (wut?, viņi ir kursā, kur viņi atrodas?), bet šajā barčikā nakts maiņas strādā ārkārtīgi afigenna bārzaja. Nu kā, piesēst jau vajag pie bāra, ko tur galdus deldēs, nu un nepagāja ne pusstunda, kā viņa jau ar grimasēm izrādīja to, cik ļoti viņai riebjas dzīve kā tāda un katrs šis konkrētais apmeklētājs atsevišķi ar īpašu jaudu. Nākamajā vakarā viņa Cibas delegāciju ieraugot atplauka un pat brīvprātīgi atrāvās no jūtūbes skatīšanās, man šķiet, ka mēs iedraudzējāmies. Lieliski, lieliski pavadīts laiks.

Pilsētā Brno ir ceļazīme, kas kūp. Nejautājiet. Vienkārši ceļazīme, no kuras nāk dūmi.

Pilsētā Brno ir uzstādīts piemineklis, kura autoram ir brīva un realitātes neizvagota izpratne par zirgiem. Aplūkojām, nopūtāmies un aizmirsām, bet kaut kādā brīdī čatā uzzīmējās A, lai pajautātu, vai es aizgāju paskatīties uz zirgu no apakšas. Es kautrīgi atzinos, ka man nekad, nekad mūžā nav nācis prātā skatīties no apakšas uz metāla zirgiem. It's the horse's head, actually, viņa teica. Neskatieties. Uz jautājumu par to, kas ir tas nākamais dīvainais skulpturālais veidojums, uz kuru es skatos, atbilde sākās ar 'That's another dick'.

Pilsētā Brno visi, kas nav stāvoklī, ēd saldējumu. I shit you not, tur bija kādas četras stundas, lai, malkojot vīntonikus, šo faktu ievērotu un tam pievērstu zinātnisku uzmanību. Ir izņēmumi – gan jau tūristi vai nesekmīgie – bet visi, kas nav stāvoklī, ēd saldējumu. Ja jums vajag ideju garantēti veiksmīgam biznesam – taisiet saldējuma bodīti Brno. Saldējuma noiets ir episku apmēru, bail padomāt, kādas tur rindas stāv.

Pilsētā Brno brīdī, kad tu esi gatavs beidzot uzņemt sevī kaut jel kādas kalorijas, lai izdzīvotu braucienu uz Prāgu, apteksne tev izstāsta, ka rīta maiņas pavārs jau ir projām, bet vakara maiņas pavārs kaut kur aizkavējies un būšot pēc apmēram stundas. Viņa var atnest sieru. Un tad nekas neatliek kā pieņemt nepopulāru lēmumu uzņemt kalorijas vilcienā, un tur izlasi menu grāmatiņu un saproti, ka suši būs īstā izvēle, un tad tu vokalizē šo ideju apteksnim, kurš paskaidro, ka pasažieri sušus ir izrijuši jau kaut kur pie Vīnes, un tad tāds noskumsti un saproti, ka būs jāēd sušus Prāgā, un tur aizej uz sušnīcu, un tur viss ir pilns un neviena brīva galda, nu bēdu leja, nu!

Pilsētā Brno atgriezties nav nekādas īpašas vēlmes, lai cik arī smieklīgi tur nebūtu bijis, un ticiet man, tur bija _ļoti_ smieklīgi. Es nešaubos, ka tur ir glīti, un ar vajadzīgo interesi var gūt trīs stundas baudas, bet nē, labāk atkārtot Bratislavu, Bratislava lulzus piegādā pati, Brno tos nākas meklēt vai izdomāt. Vienīgā problēma, ka apsolīju naktsbāra zajai pēc 10 gadiem atbraukt vēl, kaut kur jāpieraksta, vai?
linkiet garām

Comments:
From:[info]mansgan
Date:April 17th, 2018 - 08:08 pm
(Link)
mēs Brno iegriezāmies pirms gadiem padsmit liela autoizbrauciena loka laikā. kaut kas tur īsti nebija :) diezgan augstu sarakstā 'te neatgriezīsimies'
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:April 17th, 2018 - 08:16 pm
(Link)
Šis nosaukums man tikai atsauc atmiņā Šveiku, kuram bija diezgan labs tulkojums savulaik:

Brno, pie "Zilās nūdeles"
Dejo divas Trūdeles
[User Picture]
From:[info]laacz
Date:April 17th, 2018 - 08:22 pm
(Link)
Pilsētā Brno ir lifts, kurš iet uz riņķi, nesatur durvis un neapstājas. Rotējošie plauktiņi. Vismaz pirms dažiem gadiem vēl bija.

Uz pilsētu Brno no Prāgas savulaik veda baiss ceļš (td-td-td-td-td). Kā, diez, tagad?
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 17th, 2018 - 09:42 pm
(Link)
Prāgā arī tāds lifts ir, btw. Samērā nesen apinstalēja ar kaut kādām nu tur safety fīčām un iestāstīja visiem, ka tajā huiņā esot droši kāpt iekšā.

Par ceļu gan nezinu, vilcieni ftw.
From:[info]santech
Date:April 17th, 2018 - 08:34 pm
(Link)
Mēs tur pērn pirkām absintu. Šoreiz arī, iespējams, caurbrauksim.
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:April 17th, 2018 - 09:47 pm
(Link)
Tur tiešām vajag alkoholu, kā savādāk tikt galā ar faktu, ka esi Brno :D
From:[info]santech
Date:April 18th, 2018 - 12:27 am
(Link)
uhm.. well.. ne jau tāpēc mēs pirkām absintu ;D uuuun priekš pirmās reizes nelikās tik traki. bet varbūt tās tik rōzā brilles ;D