[info]virus wrote
on September 14th, 2009 at 12:04 am

Great times.

Pirmā nedēļa R1g pagāja visai stresaini, 160 jaunas sejas, viss pazīstams, bet visas tehniskās padarīšanas ir tomēr citādākas kā esot izglītības saņemšanas galā, tātad jāapgūst. Jau pirmajā dienā es biju pārsteigts, cik bērni daudz atceras no iepriekšējo klašu ķīmijas. It kā 3 mēnešu vasaras brīvlaika nemaz nebūtu bijis. It kā ķīmija būtu tikpat universāli jāzin kā matemātika. Un vismaz vienādojumus šeit prot risināt un lielumus no formulām izteikt bez problēmām. :)
Savukārt pirms 4 minūtēm pagājusī nedēļa vispār bija uz goda. Bērni uzrakstīja 1. kd. Pēc vienas izlabotās klases darbiem spriežot, ļoti precīzi uztrāpīju vajadzīgo līmeni - 4 10nieki, 8 9nieki, 5 8nieki, 5 7nieki, 3 5nieki un 1 4nieks. Ļoti jauks gausa sadalījums. Un atzīmes pieklājīgas. Jāatzīmē gan, ka šādu kontroldarbu uzdodot teikā sliktākajām klasēm, man nebūtu nevienas virs 5, un labākajās nebūtu neviena virs 7. Viņš bija par 40% garāks par vidējo teikas kd un ar visai nestandarta uzdevumu beigās. Biju nestandarta uzdevuma paraugu uzdevis tikai neobligātā mājas darbā un stundā nebiju viņu izrunājis, tā kā katrs risināja, kā prata. Un mani tiešām pārsteidza bērnu izdomas spēja. And they still did it correctly.
Teikā 5dien uz fakultatīvajām nodarbībām atnāca kādi 15 bērni. 5dienas pēcpusdienā 1.5h bērni labprātīgi mācījās papildus tematus ķīmijā. Maybe they are my fans, but I am definitely their fan.
Un šodien pavadīju burvīgu dienu, kāpelējot pa dēlīšiem, baļķīšiem, tīkliem un trosītēm dažādos augstumos virs zemes Mežakaķu trasē. Jau saņemot pie ieejas sistēmu ar 2 karabīnēm un trīsi, es zināju, ka šī būs laba diena. And it certainly was. Neskaitot instruktāžas trasi, kopā 5 trases - zaļā, zilā, sarkanā, melnā un baltā. Zaļā vnk nedaudz pagarināta instruktāžas (kas īstenībā bija mana doma, ka tādas būs visas, kad mājās skatījos bildes), zilā jau nedaudz interesantāka, bet tik un tā viss, kaut arī nedaudz augstāk virs zemes, ļoti stabili. Sarkanā bija divās daļās un tur jau kļuva interesanti, it īpaši otrā daļa. Augstumi bija pieklājīgi, 15-25m virs zemes, un turēšanās ar kājām uz vienas un ar rokām pie otras ļodzīgas trosītes virs šāda augstuma ir diezgan nervus kutinoši. Patīkami nervus kutinoši, I'd even say. Pie melnās un baltās trases ieejas, kas gāja viena otrai paralēli, mēs apstājāmies un 4 no mūsu 5 cilvēku kompānijas nolēma tos trakumus atstāt citai reizei. Paredzami, bet Rolex gan nolēma doties iekšā :D
Katrā ziņā, trašu dizains ir ļoti pārdomāts, grūtības pakāpēs viņas tiešām iet katra jau par pakāpi augstāk, tā ka tur ir ko darīt visām gaumēm, pat viegls treniņš kārtīgiem alpīnistiem :) All in all - burvīga atvasaras diena, burvīgas Siguldas ainavas, burvīga aktīvā atpūta un, protams, lieliska kompānija :)

Droši vien pamanījāt, ka nekur neminēju studijas - well, tādēļ ka viņas ir ierasti ne-impressive.

Cheers.

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

March 2010

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Powered by Sviesta Ciba