Pilsēta, darbs, kolēģi

Mar. 5th, 2009 | 06:24 pm

Nu ko. Sāku pamazām apgūt pilsētu. Vairs neeju 3x lielaakus gabalus tur, kur var apiet ap stūri un visu aizsniegt. Vakar iemācijos braukt ar autobusu. Izrādas vienkārši. No sākuma webā ierakstam no kuras adreses uz kuru jātiek. Tad apskatamies cik jāiet ar kājām un cik ar kādiem transportiem jābrauc. Jāteic pagaidām man nekur nav bijusi vajadzība pēc 2 un vairāk transportiem. Tas nu te ir labi sakārtots. Atpakaļ no Lauttasaari atnācu kājām. Kautkādas 30 min. Šķiet tur es varētu dzīvot. Bet nu dzīvokļa meklējumi turpinās. Aizvakardienas pesimismu pamazām pārņem optimisms :-)

Darbs ... tur daudz nav ko stāstīt. Jāstrādā ir un diezgan daudz. Bet tas labi ... kas stilīgi, ka kantoris atrodas Kammpi, kas ir milzīgs centrs, kurā iekšā ir Metro, Pazemes!!! autoosta, iepirkšanās centrs, biroji. Respektīvi kā no rīta tur ieeju, tā ārā vairs nākt nav vajadzības :-) Pusdienām izsniedz darba devējs speciālus vaučerus. Pa tiem var ēst gan somu mājas virtuvi, gan ķīniešus, gan suši, gan iepirkties veikalā.


Viens kolēģis, ar kuru man īsti nesanāca līdz šim runāt bija vajadzīgs jo, kopā vairākas lietas jādara. Bet viņš tāds kluss džeks. Neko nerunā ... līdz vakar uzzināju, ka šim ir jahta ... šodien gājām pusdienās ... nopļāpājām visas psd par jahtām.

Daži stilīgi fakti.
1. Lai vadītu jahtu vai kuteri somijā jāizpilda 2 noteikumi. 1. jābūt 15 gadiem, 2. Jāmāk vadīt jahtu/kuteri. Tiesības??? Nav vajadzīgas kā suga. Tādu vispār nav. Un tagad iedomājamies... LV Daugava, ja iztīrīta gultne tad Lielupe un Līcis. Viss .. braukt nav kur. Somijā visas salas, arhipelāgs, Ālandi utt .. zemūdens klintis, kuģu satiksme etc ... un te nevajag tiesības ... Vai tik Latvijā nav uztaisīta naudas kāstuve??? Koroče sviests ar to Latviju ...
2. Jahtas stāvvieta te maksā 50 eur mēnesī. Nav svarīgi cik liela jahta. Latvijā tāda paša līmeņa MINIMUMS 70 Ls mēnesī (ar elektrību, ūdenspadevi, etc). Apdrupis betons maksā ~30 eur mēnesī ... man liekas, ka Latvijā tiešām ir saspiedušies ....

Ak jā ... un tas viss valstī, kurā algas visiem ir ar 4 cipariem rakstāmas ....

Link | Leave a comment | Add to Memories