svētdiena kas nesanāca kā plānots ...

Nov. 24th, 2008 | 05:41 pm

12:15 Esmu pie Omas dzeru kafiju
12:35 Zvana Edgars no Bolderaajas. „ Klau, Tava jahta noraavusies no krasta. Domaa ko dariit. Brauc glaabt, kas glaabjams.:
13:00 Apskatam Alfu Jānim un dodamies pie Annas peec atslēgas lai var paņemt motoru.
14:20 Beidzot esam jahtklubā. Plāns A aizvest jahtu uz Latvijas Jahta un nolikt rāmākā vietiņā. Izkāpjam no auto šķiet skarbi. Izejam uz piestātnes. Skaidrs, ka pret sho sniega-ūdens-vēja masu nekāds mazais motorīts nevilks.
14:30 Apskatu jahtu. Jā. Abi striķi pret krastu pushu un laiva apmēram 10-15m no krasta karājas pie bojas. Atnāk vēl cilvēki palīgā (Edgars ar savu komandu). Viņu ideja – Atstāj kā ir. Tu neko neizdarīsi. Neesmu tā ar mieru. Kā nekā jahta ir ar asti pret vēju un ik pa laikam kāds vilnis tur iesmeļas. Piedāvāju savu varuantu: Ar laivu kas iesieta striķī mani aizlaizt pa vējam līdz jahtai lai es tieku virsū. Tad es sameklēšu garākus striķus un piesiešu pie purngala lai var atsiet priekšu pret krastu un vilni. Sākam īstenot par spīti skeptiķu negatīvajai attieksmei. Lieki teikt, ka ap šo laiku jau bikses un kājas ir pilnībā slapjas. Viļņi skalojas pāri piestātnei.
14:40 Esmu ar laivu ticis pie jahtas. Rāpjos augšā. Tur slidens. Un protams paslīdu. Tai brīdī saprotu, ka ja ievelšos, mani neviens neizvilks. Uzlienu. Atslēdzu kajīti, sameklēju striķus, aizlienu uz priekšgalu. Apsienu. Sakārtoju. Tas viss apmēram pusmetrīgos haotiskos viļņos. Pagriežu laivu līdz pusei. Viss. Spēka vairs nav. Par laimi izdodas nodot striķi krastā. Tiek pagriezta ar purnu pret vēju un vilni. Jau ir labāk. Tiesa uz pontona metāla klampa ļodzās no slodzes.
15:30 Depo tiek iepirkta konkrēta tauva un vēl kautkādi striķu gali.
16:10 Esam atpakaļ klubā. Līmenis vēl cēlies. Tagad reti kurais vilnis neskalojas pāri piestātnei. Labā ziņa: Udens ir +4 kamēr gaisā -1 kas vējā šķiet visi -10.
16:15 Vēlreiz eksperiments ar laivu. Šoreiz paša jahta tā uzgāžas virsū, ka gandrīz apgāž laivu. Virsū kāpt vairs neriskēju.
16:30 viss. Slapjš bet darbs padarīts.
Paldies Jānim.
17:20 Kolonna iekš Mola. Frizieris.
18:20 Olaine
19:10 izbraucu uz koncertu Jean Michael Jarre
24:00 Esmu atgriezies no koncerta ar dalītām jūtām.
00:50 Viss sagatavots eju gulēt.
04:20 Modinātājs. Pēc 2.5h lidmašīna ....

Link | Leave a comment {1} | Add to Memories