unpy ([info]unpy) rakstīja,
@ 2018-03-14 16:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kulinārijas vēstures vērotāja piezīmes.
Pie [info]snorkes pamanīju kārtējo diskusiju par rasola recepti. Vai ta nu mūsdienās vairs kāds māk šo taisīt? Sakapā karupeļus, sakapā doktordesu, aplej ar majonēzi un nosauc šo visu par rosolu.

"Pavāru grāmatā, pēc izmēģinajumiem sastāditā no kāda teicama pavāra"(1891) teikts šādi:


Tiesa, visādus apšaubāmus jaunievedumus var atsekot jau "Minjonas mājsaimniecības un pavāru mākslā"(1907):


Grūtos laikos, kad karš, studijas vai nodokļu reforma, rosolu var ēst bez gaļas, kā to stāsta izdevumā "Taupīgs ķēķis"(1918):


Vēl ulmaņlaikos, siļķes, bietes, viss kā pienākas - "Pavāru grāmata"(1935):


Da ko tur ulmaņlaikos, lūk, brežņevlaiki - grāmata, kas stāvēja virtuvē manā bērnībā - "Garšīgi un veseligi ēdieni"(1966):


Brežņevs jau sen kā kapā, bet siļķes un bietes arvien rasolā - "Latviešu ēdieni"(1986):


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?