en Esp. - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
tosferina

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mar. 15th, 2005|12:56 pm

tosferina
6diena vispaar saakaas taa labi un mieriigi. PAmazaam iztiirijaam maaju, pamazaam iepirkaam visu nepieciesjamo un plkst 18.00 saaku jaukt miiklu. Izsijaaju visus miltus ar sietinju, izkauseeju sviestinju, nu vienvaarsakot, jaucu miiklu ar taadu miilestiibu, kaadu viena otra maajsaimniece pat nav iedomaajusies izjust pret piiraadzinju raugamiiklu. Iejaucu, paarklaaju dvieliiti un gaidam. A plkst 20.30 vinja nebija paceelusies ne par mata tiesu un mums saaka paleenaam iestaaties panika. Domaajaam taa, domaajaam shitaa, pashaam jau reaals besis, miikla tipa ljoti garshiiga, bet vispaar nav uzruugusi un konsistence vienkaarshi briesmiiga - tik kjeepiiga, ka zirneklis principaa tur sev ne tikai mushas bet arii manis iebaazto roku varetu mieriigi saguustiit. Nu neko, sviedriem nopluudushas meegjinaajaam to miiklu kaut kaa izliidzinaat uz pannas un tad kraameejaam pa virsu vienkaarshi to muusu pildiijumu (viens bija burkaani, otrs bija maltaa galja ar saldajiem pipariem un kartupeljiem). Nu tipa taad plaatsmaize sanaaca. PAraleeli, kad shaavaam visu to aarpraatu cepeshkraasnii, es veel skreeju uz veikalu peec shokolaades cepumiem, jo taa kaa taa miikla nepaceelaas, tur visa taa padariishana bija briesmiigi nedaudz un mums arii nebija diezko nekaada paarlieciiba, ka tas vispaar izcepsies un buus dabuujams nost no pannas. protams ar visu to taa arii nepspeeju ne smuki sagjeerbties ne uzsminkjeeties un vispaar jutos reaali izbesiijusies. bet Nu neko, plaatsmaize diezgan garshiiga, jo miikla jau pati par sevi it kaa laba, bet taa arii tas latvieshu meiteneem paliek neskaidrs, akapeec tas raugs vispaar fishku vinjiem te nerubii. (Un vistrakaakais, ka man tagad ir iekaariens uz piiraadzinjiem, vot staigaaju pa veikaliem un domaaju, kuru raugu naakamreiz labaak izveeleeties...)
TAd atnaaaca muusu dargie cieminji. KArloss uztaisiija Sandriju vai kaa vinju tur sauc - arbuuzam iznjem iekshu un ielej tur iekshaa sarkanviinu, snjabi, ledu, cukuru un daudz auglju gabalinjus. Tad to visu labi samaisa, un ar salminjiem no taa arbuuza dzer. Ljoti garshiigi, man vispaar patikaas.Vispaar pasaakums taads savaadaaks -mieriigs un taa arii visu laiku pie mums notuseejaam.nu jauki jauki. (BET ES JAU KAUT KO JUTU...)
7dienas riit.
Pamostos ar VAAJPRAATIIGAAM kakla saapeem. taa, ka gulj un neko nedarot, saap.saaku uzreiz baigi aarsteeties, bet nu traki...aaraa sauliite spiid, veelaak veel piezvana karloss, ( a es ar sho nemaz nevaru parunaat, jo tas man arii saap), saka, ka jaabrauc pie vinja vecaakiem uz lauku maaju.Tad es gan biju pratiga meitene un teicu nee, lai brauc tik maira un paliku maajas aarsteeties - ar saalsuudeni, kaiminjienes klepus teeju, kumeliishu teeju, karstu pienu, teeju un medu, ko atveda karloss un daudz daudz gultu. Taa nu man tagad vispaar labaak, shodien tik baigais iesnis uzradies.
Maira vispaar arii slima, taa akal kaasee sausu klepu vienaa gabalaa. Vakar pat aizgaaja guleet uz salonu, lai vareetu klepot uz veela paraushanu visu cauru nakti:)
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: