tomazz ([info]tomazz) wrote 12. Janvāris 2005, 01:10
Vēstule no mājām, 12. janvāris (trešdiena)
Tresdiena, 12. janvāris


sveicieni visiem,

diemzel vestules vel kadu nedelu varetu nakt ar tik drausmigu nobidi laika (Turku gan nav nekads melnais caurums), kamer man istaba nebus interneta un universitates datoru lietosanai nebus iedota parole, tikmer man eapstu sutisanai jamekle interneta kafejnicas, beidzot tadu atradu - ha, labklajibas valsts.

smiekligi sanaca ar tam modernajam tehnologijam - pirmajas paris interneta kafejnicas iegaju, bet tur par manu USB flash drive atminu tikai nogrozija galvu. ka tad lai es jums (pasi zinat) nosutu Rostoka konspektus. nu viss ir kartiba, esiet mierigi.

mani kursi Turku universitate saksies tikai pec 20 janvara, tikmer varesu mierigi gatavoties kursa darbam, esmu panemis divus no Turku universitates, tacu tie nav seviski briesmigi, tadel visdrizak panemsu ari somu politiku un administraciju (tas viens kurss ir tik pat liels pec kreditiem ka divi ieprieksejie) no blakus esosas Obo akademijas universitate ar zviedru pamatvalodu, bet kurss ir anglu valoda).

ko vel lai saka, veikalos cenas par partiku (parejo neesmu iechekojis) ir briesmigas, savukart studentu ednica baro labi un relativi leti (2,35 euro) - varbut pienemsos svara :))

aizmirsu pastastit kadu joku. mana "savalditaja" jeb konsultante mani sagaidija ar tualetes papiru, t.i., pec tam kad bija aizvedusi mani uz maniem apartamentiem, atstaja veselu rulli. Es pasmejos, ka vismaz tik daudz jau nu es esmu sakumam panemi, bet vina tik un ta atstaja.

ta ari nesapratu, vai tada davana tika ari otram vinas aizbilstamajam - meitenei no St. petersburg.

preteji Rigai ierastajam ainam, neesmu te redzejis nevienu meiteni, kas staigatu uz papeziem, riktiga vienpratiba par vertibam laikam.

sodien mums izradija galveno biblioteku, tai apakszemes fonda plaukti izkartoti rinda stieptos lidz Raumai, respektivi, kadus 45 km. man pietiks...

sodien esmu nedaudz noguris, gruti koncentret uzmanibu...a, vel viens prikols, zale, kura notiek musu ievadisana starptautisko studentu dzive, lielais projektors ir pie sava plaukta piestiprinats ar TADU trosi, lai nevienam nerastos pat kardinajums to nozagt, nez ta trose paradijas pirms vai pec starptautisko studentu atbrauksanas...

lai iegutu priviligeto iespeju mazgat velu, japerk speciala karte (atkrit, ja ir konts somu banka un attieciga bankas karte), kas maksa 17 euro plus vel ta jauzlade par 15 vai 30 euro. viena mazgasanas porcija maksa 1,5 euro. ta neko, man labak patika savu koju 30 santimi bez nekadam kartem.

parasta sistema ir maksat par kadu pakalpojumu stipri lielaku summu, no kuras lielaka dala tiek atdota atpakal, piemeram, par starting package, utt.

gaidiet jaunas zinas,

beidzu,

toms


vakar debesis bija gaisi zilas un spideja saule - ari somi priecajas no sirds, ka polarais lietus uz bridi beidzies..
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.