tereeze's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Wednesday, May 19th, 2010

    Time Event
    4:50p
    Aizgāju. Vizīte pie valsts apmaksāta ginekologa pašlaik maksā Ls 3 (pacienta iemaksa). Man parasti izdodas pie tāda diezgan normāli tikt, kaut esmu dzirdējusi, ka citur kvotas beidzas un jāmaksā. Pieraksts bija pēc nedēļas, tas ir ātrāk nekā treknajos gados, laikam sievietēm vairs nav arī to triju latu.
    Parastās analīzes Ls 1.70.
    Ar dzemdes kaklu ir tā, ka vispirms skatās izskatu. "Šīs procedūras laikā ārsts apskata dzemdes kaklu ar kolposkopu (aparāts, kas rada palielinājumu ar lēcu palīdzību). Tiek detalizēti izmeklēta dzemdes kakla virsma, atrodot aizdomīgo rajonu, tiek paņemta biopsija (tiek paņemts mazs audu gabaliņš). Tikai biopsija ļauj pilnībā pārliecināties vai sievietei ir pirmsvēža stāvoklis, vēzis vai kas cits".
    Tātad, ja kaut kas nepatīk, ņem biopsiju. Citoloģija nav biopsija, bet gan tests, kur paņem šūnas no kanāla un iekrāso. Šī te onkocitoloģija tiek rekomendēta katru gadu, bet "sākot ar 30 gadu vecumu, ja izmeklējumu rezultāti 3x pēc kārtas bijuši negatīvi, var veikt ik 2-3 gadus". Valsts to apmaksā reizi trīs gados. Es dabūju to vēstuli, bet prāta aptumsumā izmetu ārā. Tagad man bez maksas pienākas tikai 2011. gadā, jo pirms tam bija 2008. Ja saglabātu vēstuli, dabūtu ātrāk.
    Es varot taisīt arī par savu naudu (nepajautāju, cik). Ārste solīja, ka pateiks, ja viņai liksies, ka man jātaisa. Viņa arī teica, ka mēdzot "pievilkt" nosūtījumus, ja liekas, ka vajag uztaisīt biežāk (jo daudzas sievietes nevar maksāt). Taču man viss izskatoties ideāli. Es pagaidām izvēlos uzticēties ārstei. Tā jau es varu pēc savas iniciatīvas pārbaudīties uz visām iespējamām slimībām.
    5:16p
    Toties izrakstīja sonogrāfiju sakarā ar vienu sūdzību. Ceru, ka vismaz būs vaginālā!

    << Previous Day 2010/05/19
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba